Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Profitul Siemens a scăzut în al treilea trimestru cu 21%, la 1,67 miliarde euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Grupul Siemens a afişat joi o scădere accentuată a profitului operaţional din al treilea trimestru, în contextul în care recesiunea mondială a afectat principalele activităţi industriale ale companiei germane, relatează Reuters.

Siemens a anunţat că profitul operaţional în cadrul diviziilor de energie, sănătate şi industrie a scăzut cu 21% în al treilea trimestru fiscal, ce s-a încheiat la finalul lunii iunie, la 1,67 miliarde euro.

În ciuda scăderii accentuate, profitul a depăşit estimările analiştilor.

Însă numărul comenzilor noi, un indicator al viitoarelor vânzări, a înregistrat un declin mai accentuat decât se estima, de 28%, la 17,16 miliarde euro.

Analiştii estimau, în cadrul unui sondaj Reuters, o scădere de 26% a profitului operaţional şi o reducere de 26% a noilor comenzi.

Aceasta a fost prima scădere trimestrială a profitului operaţional şi a veniturilor Siemens, după ce, în ultimele două trimestre, diviziile de energie şi sănătate au ajutat comapnia să reducă impactul recesiunii.

Cu o paletă de produse ce variază de la turbine şi trenuri de mare viteză la aparate auditive şi becuri, Siemens este un barometru al economiei germane, care a dat semne de redresare, în ciuda faptului că exporturile şi investiţiile se confruntă în continuare cu probleme.

Analiştii a spus că Siemens va resimţi impactul recesiunii abia după luna martie, pentru că majoritatea produselor sunt livrate la doi ani de la înaintarea comenzii.

Siemens şi-a confirmat estimările de profit pentru 2009, la aproape 6,6 miliarde euro.

Analiştii au estimat că anul fiscal 2010 va fi mai dificil decât cel ce se va încheia în septembrie 2009, şi au prevăzut că grupul va fi nevoit să diminueze anul viitor capacitatea de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie