Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

PROGRAMUL TEZAUR:Titluri de stat pentru populaţie la dobânzi între 3,5% şi 4,5% pe an

A.I.
Politică /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministerul Finanţelor lansează, luni, noi emisiuni de titluri de stat pentru populaţie în cadrul Programului Tezaur, cu dobânzi variind între 3,50% pe an şi 4,5% pe an în funcţie de scadenţă, informează Agerpres.

Potrivit Prospectului de emisiune publicat în Monitorul Oficial, valoarea nominală a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadenţa la un an dobânda este 3,50%, pentru cele cu scadenţa la doi ani dobânda urcă la 4% iar pentru cele pe 3 ani - 4,5%.

Subscrierile pot fi realizate până pe 31 octombrie 2019 prin intermediul subunităţilor poştale din reţeaua Poşta Română şi prin Trezorerie.

În mediul urban, subscrierile realizate prin reţeaua Poşta Română se încheie cu o zi mai devreme iar în mediul rural cu două zile mai devreme.

Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea şi deţinerea de titluri de stat nu se impozitează.

Fondurile obţinute în cadrul acestor emisiuni vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, sâmbătă, că peste 50.000 de români au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent în titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur.

"Programul Tezaur este un program de succes şi o dovadă clară care certifică acest lucru sunt cei peste 50.000 de români care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la începutul anului până în prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finanţelor Publice oferă o alternativă sigură de economisire cu dobânzi şi maturităţi atractive pe care românii o pot accesa şi pe viitor", precizează Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Opinia Cititorului ( 21 )

 1. Pt plata pensiilor si a salariilor....

  1. Sa vezi distractie daca face default tara

   Când depui banii la o bancă știi tu ce face banca aia cu ei.Eu știu că ești bolnav,dar tratează-te dracu de boala prostului din opoziție! Este cea mai bună dobândă de pe piață și neimpozabilă, guștere d'al iohanusului!

   Se vede ca n-ai idee despre dobanzi si cum sa gestionezi niste bani.

   Bravo !!! Un comentariu perfect și logică de om deștept.

  Dupa cum probabil deja stiti, statul roman deja a facut imprumuturi bancare de sute de milioane de euro anul acesta. Dobanda de 3,5% - 4,5% (in special pentru ca nu ofera dobanda la dobanda) este mult prea mica. NU CUMPARATI!

  1. La o dobanda initiala de 0.5% cat iti ofera maxim o banca, despre ce dobanda la dobanda vorbesti?

   Din moment ce ofera dobanzi diferite pentru termene diferite nu e nevoie de dobanda la dobanda ( capitalizarea dobanzii). Nu prea ai bani economisiti sau n-ai inteles mersul lucrurilor? Sa zicem ca depui o suma pe un an cu 3,5%, iar la sfarsitul anului vrei sa-i mai lasi inca un an. (Asta trebuie sa stii de la inceput. Si bancile o cer ). Daca ar fi cu capitalizare (Dobanda la dobanda) aceasta ar fi in anul al doilea , si numai pentru anul al doilea, de 3,6225. Nu-i mai bine sa ai 4% si in primul an si in al doilea? Stai slab cu matematica, amice!

   Ca dobanda nu acopera inflatia, asta-i alta treaba. Dar la orice banca mergi nu ti se ofera mai mult de 3,5% la termen de un an, si asta este impozabila, adica ramai cu o dobanda neta de 3,15%.

   Ai tu o soluție mai sigură și mai eficientă pentru economiile mele?

  votati cu banu' ! ;)

  De ce nu este și în euro sau dolari, că ar atrage mai mulți bani, fiindcă majoritatea își țin banii în valuta la bancă.

  1. Simplu: fiindca statul roman nu poate emite Titluri de stat in moneda altei tari.

   Nu cred in povestea ta. In primul rand moneda euro nu este a altui stat ci a UE ( a mai multor state din UE). In al doilea rand noi facem parte din UE. In al treilea rand, doar baterea (tiparirea) de moneda a altui stat este interzisa, nu si folosirea ei in tranzactii financiare.

   Poveste ar fi doar daca am discuta de situatia in care SUA ar emite titluri de stat in RON. Realitatea e din pacate alta...

  ce va face noul guvern , va respecta scadentele si va acorda dobanzile stabilite ? sau va returna banii populatiei fara a mai plati dabinzile ? dupa cum au declarat ca vor taia din pensii si salarii este oare posibil si acest scenariu ?

  1. Daca nu stii sau nu poti inmulti banii ,titlurile de stat sunt acum cea mai avantajoasa metoda de conservare - cel putin - la aceasta data.Si nu,nu este posibil sa nu plateasca dobanzile.Cel mult sa nu mai recurga in viitor la aceasta formula de imprumut de la populatie.

   Daca se instaureaza un nou guvern, acesta trebuie sa respecte clauzele contractuale ( ati semnat niste contracte). Nu se pune problema sa nu foloseasca aceasta formula. Atata timp cat dobanzile cerute de banci sunt peste aceste dobanzi, e de preferat sistemul cu titluri de stat. Noul guvern se va imprumuta la fel, poate chiar mai mult. Cel putin inca o perioad de timp. Nu se va renunta la marirea salariilor bugetarilor si nici la marirea pensiilor pentru ca si-ar traia craca de sub el. La alegerile din noiembrie 2020 se duce de unde a venit. Poate sa elimine PENSIILE SPECIALE care consuma 9 miliarde de lei/an ( 2 miliarde de euro). Poate sa gospodareasca mai bine avutia tarii. Poate sa reduca furturile. Poate sa-si asume o reorganizare administrativa. Sunt comune in care mai locuiesc in jur de maxim 2 000 de locuitori. Poate sa reduca cheltuieleile aiurea si aberante, unele chiar in invatamat si sanatate. De exemplu: scoli cu 10 elevi in patru clase. In primul rand ca acesti elevi sunt condamnati la nestiinta, iar in al doilea rand probabil ca transportul la centrul de comuna este mai ieftin si probabil de o calitate mai buna.

   Eu am depus in titluri de stat si din 100.000 lai mai am 95.000lei cum vedeti inmultirea in minus

  Daca cea mai mica dobânda la creditare la momentul asta e 6,99%pe an , nu era corect fara de cetățeni ca dobânda acestor titluri sa fie tot atat?!

  Pe noi nu ne încălzește cu nimic ca e cea mai mare dobânda de pe piata la ora actuala, daca ,,cea mai mare” inseamna mult sub dobânda de împrumut !!! Dar de cand ma stiu ne credeti niste prosti!  

  1. Eu nu inteleg un lucru, sau mai bine zis, iata dovada ca bancile, inclusiv BNR, ne iau de prosti. De ce dobanda la imprumuturi se calculeaza din ROBOR + dobanda bancii creditoare, dar la depozite nu se calculeaza la fel, adica sa dea deponentului dobanda calculata din ROBOR + dobanda bancii debitoare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie