Antibiotice Iaşi

PROIECT LEGISLATIV:Voturi transparente în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 22 aprilie

Voturi transparente în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor

Deputaţii nu se vor mai putea în spatele votului "în grup" şi vor trebui să-şi asume poziţiile adoptate şi să le explice în faţa alegătorilor, dacă un proiect legislativ depus de USR PLUS privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor va trece de comisia de specialitate şi de votul plenului.

Conform celor trei iniţiatori - deputaţii Diana Buzoianu, Cătălin Teniţă şi Andrei Miftode - proiectul va viza consemnarea nominală a voturilor deschise date în comisii la avizele şi rapoartele întocmite. Proiectul USR PLUS propune completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor cu următorul alineat la art. 57 alin. (2): "(3) În situaţiile în care votul este deschis, votul fiecărui membru se consemnează nominal în rapoartele şi avizele comisiei".

"Societatea are nevoie de transparenţă. (...) Fiecare vot trebuie să fie asumat de cel care îl dă, pentru că doar aşa fiecare parlamentar poate fi responsabil în faţa votanţilor săi şi a societăţii. Transparenţa în avizele şi rapoartele comisiilor este esenţială pentru evitarea conflictelor de interese, a alianţelor subterane, a limitării eforturilor de reformă", a afirmat Cătălin Teniţă, unul dintre iniţiatorii proiectului.

"Proiectul este unul de transparentizare a activităţii parlamentarilor în comisii. Avizele şi rapoartele comisiilor parlamentare dau forţă sau blochează proiectele de lege în urma unor analize obiective - sau aşa ar trebui să fie. Este esenţial să existe asumarea votului de către parlamentari în comisii şi să se poată urmări voturile date de către cei care au responsabilitatea de a-i reprezenta pe români.", arată Diana Buzoianu, de asemenea iniţiator al propunerii.

Propunerea USR PLUS realizează şi o punere în acord a procedurii de vot din comisii cu cea din plen, transparentă în marea majoritate a cazurilor, consemnată ca atare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Consemnarea nominală şi publicarea voturilor în comisii este, de altfel, o practica generală în democraţii consolidate precum Marea Britanie, Franţa, Olanda şi Statele Unite ori la nivelul Parlamentului European.

Proiectul USR PLUS ţine cont şi de recomandarea Comisiei Europene din 2018 potrivit căreia, în vederea optimizării transparenţei decizionale în România, este imperativă participarea tuturor cetăţenilor în procesele decizionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro