Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

PROIECT, SENATUL ROMÂNIEI: Pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei lunar, taxate

I.D.
Macroeconomie /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, propune, într-o iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, depusă la Senat, taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%.

Propunerea legislativă prevede instituirea unei taxe pe veniturile reprezentând pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă primite în baza unor legi şi statute speciale.

"Conform informaţiilor furnizate de Casa Naţională de Pensii pentru un număr de 9.312 beneficiari de pensii de serviciu în plată la sfârşitul lunii iunie 2019, din total sume cuvenite în cuantum de 105.706.216 lei, partea suportată din bugetul asigurărilor sociale de stat bazată pe contributivitate reprezintă aproximativ 16,9%, iar cea fără contributivitate, suportată de la bugetul de stat, reprezintă aproximativ 83,1%. Se constată că în cazul pensiilor mai mari de 10.000 lei lunar componenta bazată pe necontributivitate este dominantă comparativ cu cea bazată pe contributivitate", se arată în expunerea de motive.

De asemenea, iniţiatorul explică, în expunerea de motive, că în stabilirea plafonului de 7.000 de lei peste care se propune taxarea pensiilor s-au folosit studii recente făcute de Academia Română, fiind avute în vedere şi cerinţele de convergenţă a veniturilor prezentate în raportul de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Senat, prim for sesizat în acest caz.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Pensia militara este plafonata si impozitata. Acum vor sa o taxeze si suprataxeze. Anul viitor poate se gandesc sa o injumatateasca si anul celalalt sa o taie de tot. La cat de mult ii duce capul poate fac o lege prin care militarii la iesirea la pensie se impisca, ca si asa sunt ei obisnuiti cu gloantele.

  1. Armata Romaniei( cu excepția soldaților care sunt in afara tarii si pentru care am tot respectul) e un dezastru, ofițerii se înghesuie la pensie,nici vorba de patriotism,ar merita până în 2000 lei pensie.Sunt ei mai utili țării decat profesorii sau inginerii???

   Alo...avem o armata de profesioniști..mercenari plătiți. Sunt specializați să ucidă...oameni.jocuri periculoase...chestiile astea ,nu?

   Nu -i mai plângeți atâta! 

  Niciodată, repet,niciodată un pesedisti nu va tăia un leu din pensiile speciale.Teodorovici promite că nu- l doare gura!

  Teodorovici ,tu esti zero in PSD,șeful cel mare a fost si este Iordache,pesteDancila si peste chiar Dragnea !!

  E ,,grozava" masura ,judecatorii si grefierii o sa consteste si o sa rezolve problema in instanta , o sa ramane doar militarii cu pensiile mult , mult mai mici ca magistratii, si acum si numai ei cu pensiile impozitate...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie