Antibiotice Iaşi
ICT

PROIECTUL MIDIA:Black Sea Oil & Gas a atribuit GSP Offshore contractele de antrepriză şi foraj

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 26 noiembrie 2018

Black Sea Oil & Gas a atribuit GSP Offshore contractele de antrepriză şi foraj

Proiectul are o valoare de 400 milioane dolari, iar Black Sea Oil & Gas estimează că 70% din costurile aferente activităţilor contractate vor reprezenta aport din România

Black Sea Oil & Gas SRL ("BSOG") şi partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL ("Petro Ventures") şi Gas Plus International B.V. ("Gas Plus"), au acordat firmei GSP Offshore SRL ("GSP") contractul de antrepriză generală pentru toa-te lucrările offshore şi onshore constând în serviciile de proiectare, achiziţie, construcţie, instalare şi punere în funcţiune ("EPCIC"), precum şi contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, în vederea realizării Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia ("Proiectul MGD") localizat în platforma continentală a Mării Negre aparţinând României, a anunţat compania, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă.

Construirea întregii infrastructuri a proiectului se va realiza în aproximativ doi ani, iar Black Sea Oil & Gas estimează că 70% din costurile aferente activităţilor contractate, care reprezintă majoritatea costurilor totale ale proiectului, în valoare de 400 de milioane de dolari, vor reprezenta aport din România, a mai precizat compania.

Mark Beacom, directorul general executiv al Black Sea Oil & Gas, a declarat: "În conformitate cu obiectivul nostru de a aduce acest proiect în punctul în care partenerii şi acţionarii vor putea lua decizia de a investi, am anunţat recent semnarea contractului de transport al gazelor cu Transgaz, precum şi un acord de vânzare a gazelor cu firma ENGIE. Acum suntem bucuroşi să anunţăm că am încheiat cu cel mai mare contractor offshore din România contractul de antrepriză generală EPCIC şi contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare pentru proiectul nos-tru MGD. Proiectul de pionierat MGD ar putea acoperi 10% din necesarul de gaze naturale al Româ-niei, va utiliza serviciile contractorilor şi subcontractorilor locali, va livra gaze naturale pe piaţa din România şi va aduce beneficii semnificative atât comunităţii noastre locale, cât şi ţării".

Domnia sa a atras, însă, atenţia asupra faptului că abilitatea companiei (n.r. pe care o conduce) de a lua o decizie finală de a investi, odată ce au fost parcurse toate etapele rămase din proiect, este condiţionată de aprobarea partenerilor şi acţionarilor, care depinde de impactul pe care noua Lege Offshore (în special noile prevederi fiscale cuprinse în lege) îl va avea asupra deciziei menţionate de a trece la realizarea investiţiilor în proiectul respectiv.

La rândul său, Gabriel Comănescu, directorul general al GSP Offshore, a afirmat: "Suntem mândri că am fost selectaţi pentru acest proiect important pentru România. Compania GSP s-a lansat în domeniul construcţiilor offshore în anul 2009 şi a dobândit experienţă în proiecte similare în alte ţări. Experienţa noastră locală şi globală în domeniul forajelor şi construcţiilor offshore, alături de activele şi capabilităţile noastre din România, ne vor permite să realizăm cu succes proiectul MGD".

Comunicatul mai notează: "Execuţia contractului EPCIC, care va fi realizată doar în cazul luării Deciziei Finale de Investiţie ("FID") în proiectul MGD, acoperă achiziţia, construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a ansamblului submarin de producţie aferent zăcământului Doina, construcţia, instalarea şi punerea în funcţiune a unei noi platforme de producţie automate, amplasată pe zăcământul Ana, care va fi construită în şantierul GSP din Constanţa, sistemul de conducte submarine ce va lega platforma de producţie de ţărm, conducta de pe uscat şi noua staţie de tratare a gazelor ("STG") care va fi construită în satul Vadu".

De asemenea, un alt contract a fost încheiat pentru forajul celor cinci sonde de producţie (o sondă submarină pe zăcământul Doina şi patru sonde de producţie pe zăcământul Ana), pentru care GSP va mobiliza platforma de foraj de tip jack-up GSP Uranus, au mai arătat aceştia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro