Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PROIECTUL RECTIFICĂRII BUGETARE:Cheltuieli mai mari, venituri mai mici

G.M.
Politică /

Cheltuieli mai mari, venituri mai mici

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice a prezentat în şedinţa de guvern de astăzi, în primă lectură proiectul de rectificare bugetară.

Cîţu a spus: "Vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puţin un miliard lei. Cheltuielile cu şomajul tehnic şi alte forme de ajutor vor fi suplimentate cu 7 miliarde lei, pentru a avea banii puşi deoparte în cazul în care se va prelungi situaţia actuală. Efortul bugetar este unul foarte mare. Avem o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor bugetare. Deficitul pentru anul 2020 va creşte semnificativ ceea ce înseamnă o finanţare mult mai complicată. Precizez că oamenii vor primi la timp pensii, salarii şi ajutorul de şomaj. Reevaluăm cheltuielile bugetare pentru tot anul şi vom veni cu proiectul de rectificare la o şedinţă următoare".

Ministrul de resorr a solicitat companiilor care au resurse financiare şik pot să facă acest lucru să plătească impozitele şi taxele pentru alimentarea capitolului de venituri bugetare.

"Noi vom returna banii rapid în economie. De exemplu, în cursul acestei luni, vom face returnarea de TVA, iar controlul va fi ulterior şi nu înainte. Companiile care pot şi au resurse să plătească impozitele, să o facă pentru că nu ne ajută pe noi, ajută toată economia", a concluzionat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS