Proprietarii "Nitramonia" solicită APAPS renegocierea contractului de privatizare

Laura Serghei
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 martie 2004

Conducerea "Nitramonia" i-a solicitat, ieri, preşedintelui APAPS, Ovidiu Muşetescu, renegocierea contractului de privatizare, altfel acţionarul majoritar se va retrage din societate. Mihai Tânjală, reprezentant al acţionarului majoritar "S&T Oil Equip-ment and Machinery", ne-a declarat că renegocierea intervine în condiţiile în care contractul iniţial de privatizare al societăţii are o mulţime de discrepanţe pe care le-a descoperit după ce au intrat în proprietatea "S&T". Principalele probleme sînt datoriile de 350 miliarde de lei, în plus faţă de cele din contract, creanţe de 300 de miliarde care nu pot fi recuperate şi cele 45 de miliarde de lei pentru care APAPS a impus titlu executoriu.

În vederea rezolvării acestei situţii în care statul român este tras la răspundere pentru o privatizare cu "hibe", APAPS a solicitat reprezentanţilor "Nitramonia" să întocmească documentaţia oficială pentru verificarea situaţiilor expuse.

Valerian Simirică, proprietarul "Nitramonia", a sesizat departamentul anticorupţie şi alte instituţii în drept din SUA cu privire la situaţia "Nitramonia' şi corupţia din România, şi a cerut protecţie pentru firmă şi interevenţia oficială a statului român la nivel guvernamenatal.

Mihai Tânjală ne-a precizat că "Nitramonia" a suportat în ultimele săptămîni 12 controale din partea instituţiilor statului, care nu lasă societatea să îşi desfăşoare activitatea, în condiţiile în care "Nitramonia" este curtată de mari companii din domeniu care doresc colaborarea în producţie, vînzări şi investiţii.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro