Abonament gratuit

PROPUNEREA PRIVIND ÎNCHISOAREA PENTRU NEPLATA TAXELOR LA BUGETTeodorovici îşi suspendă propriul proiect legislativ

R.R.
Ziarul BURSA #Politică /

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Proiectul de lege care introduce pedeapsa cu închisoarea pentru neplata impozitelor şi contribuţiilor la buget va fi suspendat până când 10.000 oameni de afaceri de la noi vor semna o petiţie confirmând că îşi doresc această lege, a anunţat, ieri, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici.

Domnia sa a declarat: "Am depus săptămâna trecută, la Parlament, un proiect de lege, dar astăzi (n.r. ieri) o să anunţ la Comisia de Buget-Finanţe din Senat următoarea abordare: mă voi opri cu acest act normativ până când cel puţin 10.000 de oameni de afaceri din România, vor semna pe o listă spunând că dânşii doresc ca această lege să fie trecută de Parlament".

Conform ministrului de Finanţe, acest act normativ reprezintă o concordare a unei legi cu o decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR) din 2015, potrivit căreia articolul 6 din Legea 241 privind evaziunea fiscală nu este clar în aplicarea sa.

"Avem, aşadar, o lege şi o decizie a CCR şi consider că este legal şi de bun simţ pentru cei din administraţia publică să punem în acord o lege cu o decizie a CCR. (...) Aceasta este o măsură gândită şi pentru mediul de afaceri, ca acesta să reprezinte un punct de atracţie pentru investitori, dar repet: mă opresc cu această propunere legislativă până când se vor strânge minim 10.000 de semnături, iar până atunci, să se descurce singuri", a adăugat Eugen Teodorovici. Proiectul iniţiat de ministrul de Finanţe prevede închisoarea pentru persoanele care cauzează statului prejudicii prin nereţinerea sau neîncasarea, reţinerea şi neplata, respectiv încasarea şi neplata în cel mult 30 de zile de la termenul scadent a unor impozite şi contribuţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS