PROPUNERILE COMISIEI EUROPENE Ţara noastră ar urma să primească 1.705 de solicitanţi de azil şi 657 de refugiaţi

Ziarul BURSA #Politică / 28 mai 2015

Ţara noastră ar urma să primească, în următorii doi ani, 1.023 de solicitanţi de azil ajunşi în Italia şi 682 veniţi în Grecia, precum şi 657 de refugiaţi din afara UE care au nevoie de protecţie internaţională, dacă propunerile făcute publice ieri de Comisia Europeană vor deveni efective în următoarea perioadă.

Conform anexelor la propuneri făcute publice de site-ul CE, citate de Agerpres, România ar urma să primească în următorii doi ani 1.023 de solicitanţi de azil din Siria şi Eritreea ajunşi în Italia, ceea ce reprezintă o proporţie de 4,26%, şi, respectiv, 682 de candidaţi la un statut similar proveniţi din aceleaşi două ţări şi care au avut ca ţară de primire Grecia (acelaşi procent).

Mecanismul de relocalizare propus de CE se va aplica în cazul a 40.000 de sirieni şi eritreeni, sosiţi în Grecia şi Italia după 15 aprilie, fiind vorba de 24.000 de oameni ajunşi în Italia şi 16.000 sosiţi în Grecia.

În acest caz, CE a propus activarea în premieră a articolului 78(3) din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene (UE), care prevede adoptarea de măsuri provizorii atunci când unul sau mai multe state membre se confruntă cu "o situaţie de urgenţă caracterizată de un aflux brusc de cetăţeni ai unor state terţe".

Pentru a deveni efectivă, propunerea Comisiei trebuie adoptată de Consiliul UE cu majoritate calificată, după consultarea prealabilă a Parlamentului European. Marea Britanie, Irlanda şi Danemarca nu vor participa la vot, întrucât dispun, în baza tratatelor de aderare, de dreptul de a nu participa la anumite mecanisme.

Potrivit site-ului Comisiei, statele participante vor primi 6.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil relocat de la Fondul pentru azil, migraţie şi integrare (AMIF).

De asemenea, CE a propus preluarea de către statele UE a 20.000 de persoane recunoscute ca având nevoie de protecţie internaţională şi aflate în prezent în afara Europei, care se va face de asemenea în funcţie de un algoritm de repartiţie. În cazul României, este vorba de o proporţie de 3,29%, respectiv 657 de refugiaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb