Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Proteste la Hong Kong din cauza legii securităţii naţionale

G.U.
Internaţional /

Proteste la Hong Kong din cauza legii securităţii naţionale

Poliţia din Honk Kong a recurs la gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze sute de persoane care au încălcat o interdicţie de a manifesta pentru a defila împotriva proiectului Beijingului de a impune o lege privind "securitatea naţională", conform News.ro.

Protestatarii au scandat "Revoluţia vremii noastre. Eliberaţi Hong Kong", "Luptaţi pentru libertate, Fiţi alături de Hong Kong", relatează Reuters.

Regimul comunist a depus vineri în Parlamentul chinez un proiect de lege care vizează să interzică "trădarea, secesiunea, răzvrătirea şi subsersiunea" la Hong Kong, o reacţie împotriva manifestaţiilor uriaşe ale opoziţiei democratice de anul trecut.

Acest proiect, anunţat joi seara, a provocat indignare în fosta colonie britanică.

Opozanţii denunţă în acest proiect atât cel mai grav atac la adresa libertăţilor la Hong Kong de la retrocedarea oraşului către China în 1997, cât şi o încălcare a principiului "o ţară, două sisteme", care reglementează relaţiile între Beijing şi această regiune semiautonomă.

Sute de militanţi au fost prezenţi duminică pe străzi, scandând slogane împotriva Guvernului în cartierul Causeway Bay. Aceştia s-au îndreptat spre cartierul vecin Wanchai, unde poliţia a tras gaze lacrimogene, cel puţin un protestatar fiind arestat.

Vineri, Şefa Executivului de la Hong Kong Carrie Lam s-a declarat pregătită "să coopereze deplin" cu Beijingul în vederea aplicării legii privind securitatea naţională pe care regimul lui Xi Jinping intenţionează s-o impună fostei colonii britanice, un teritoriu semiautonom.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Sute ?! Atat de multi ?!

  1. Pai sute ca restul nu au iesit de frica sistemului comunist de infectare cu virus apoi crematoriu direct.

  Deja se vad semnele instituirii dictaturii in numeroase state, Romania ocupând un loc de frunte.

  1. nu, in viitorul proxim (2-4 ani) de fapt Romania va ramane un bastion al libertatilor umane care desi un pic minimizate vor fi sever de mai mari decat in nordul, vestul si sudul Europei. In Europa "civilizata" va avea loc o cadere crunta a libertatilor individuale. Nu mai vorbim in China, Rusia sau SUA.

   Eu ma simt foarte in siguranta in Romania. Cu mult mai in siguranta decat as fi in SUA, UK, Rusia sau China. Aici in Romania e sigur , avand in vedere ce urmeaza.  

  acolo va fi mult sange pe strada foarte curand ... imi pare rau pentru oamenii de acolo, sunt oameni buni , doritori de libertate.

  1. Când apare tandemul Cristian-Vali (totdeauna în această succesiune!) democrația o ia la vale datorită ocultei mondiale!

   eu postez doar sub acest nume - Vali

   Cristian e o cu totul alta persoana cu care uneori sunt de acord, alteori nu 

   am rugamintea sa observi nuantele si diferentele nu e totul o apa si un pamant

   inca ceva: a gandi si a posta nu intotdeauna dupa "doctrina oficiala" nu e un pacat. 

   Bine zis!

   slab gandit zis!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie