Provincie chineză învecinată cu Rusia, în "stare de urgenţă" din cauza pandemiei de COVID-19

J.P.
Internaţional / 13 ianuarie

Provincie chineză învecinată cu Rusia, în "stare de urgenţă" din cauza pandemiei de COVID-19

Regiunea chineză Heilongjiang, care are o lungă frontieră comună cu Rusia, a ordonat miercuri celor 37,5 milioane de locuitori ai săi să-şi sisteze deplasările ca urmare a descoperirii mai multor cazuri de contaminare cu noul coronavirus, informează AFP, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, China a eradicat masiv pandemia, apărută în ţară la sfârşitul anului 2019. Ultimul deces semnalat oficial din această cauză datează din luna mai a anului trecut. Dar mai multe focare de contaminare au apărut în ultimele zile, ducând la o ripostă fermă a autorităţilor.

Astfel, regiunea Heilongjiang, din nord-estul ţării, a intrat sub incidenţa unei "stări de urgenţă" epidemice, autorităţile ordonând localnicilor să nu părăsească provincia, cu excepţia cazurilor de urgenţă, şi să-şi anuleze orice întâlnire prevăzută.

Cauza o constituie descoperirea a 28 de cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, dintre care 12 asimptomatice.

Unul din oraşele provinciei, Suihua, cu peste 5 milioane de locuitori, a fost deja plasat în carantină luni, după descoperirea a 45 de cazuri asimptomatice. Locuitorii trebuie să rămână acasă, iar transportul public a fost suspendat.

Pe plan naţional, bilanţul cotidian era miercuri de 115 de noi cazuri de contaminare, adică cifra cea mai ridicată din iulie.

Este totuşi puţin probabil ca China să cunoască o "propagare la scară mare" a noului coronavirus, a asigurat miercuri Feng Zijian, director adjunct al Centrului naţional chinez de control şi de prevenire a bolilor.

"Este mai mult de un an de când luptăm împotriva COVID-19, deci avem o mai bună cunoaştere a virusului în prezent", a declarat el în cursul unei conferinţe de presă.

Chiar dacă China rămâne foarte departe de cifrele înregistrate în restul lumii, recrudescenţa cazurilor de COVID-19 îngrijorează puterea odată cu apropierea Noului An chinezesc, marcat anul acesta la 12 februarie, ocazie cu care sute de milioane de lucrători migranţi se deplasează pentru a se întoarce la familiile lor.

În afară de Heilongjiang, circa 20 de milioane de locuitori din nordul Chinei sunt supuşi în prezent unei forme sau alteia de izolare: interdicţie de a ieşi din comuna sau satul lor, din cartierul lor sau din locuinţa lor.

Provincia Hebei, în care se află Beijingul, a interzis celor 76 milioane de locuitori ai săi să părăsească regiunea în afară de cazurile de urgenţă. Hebei a informat miercuri despre descoperirea a 90 de noi cazuri de contaminări în ultimele 24 de ore, adică aproape totalitatea cazurilor înregistrate pe plan naţional.

Autorităţile au testat deja 11 milioane de locuitori din vasta localitate Shijiazhuang, situată la 300 km sud de Beijing, unde au angajat a doua etapă de testări în acest oraş aflat în centrul recentei explozii epidemice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0911
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4662
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6870
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.1457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro