Revista BURSA Construcţiilor

Provizioanele taie din profitul "Sberbank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Provizioanele taie din profitul "Sberbank"

"Sberbank" PJSC, cea mai mare bancă din Rusia, şi-a redus cu aproape 8% profitul în trimestrul al treilea din anul curent, din cauza creşterii provizioanelor pentru creditele neperformante şi pentru datoriile în valutele care s-au apreciat faţă de rublă.

Câştigul net al băncii a ajuns la 65,4 miliarde de ruble (un miliard de dolari) în perioada iulie-septembrie 2015, conform anunţului făcut ieri de aceasta. Analiştii estimau 62 de miliarde de ruble.

"Sberbank", bancă sancţionată de SUA şi Uniunea Europeană din 2014, ca urmare a rolului Rusiei în conflictul din Ucraina, a fost afectată de declinul cererii interne, pe fondul scăderii preţului petrolului. În aceste condiţii, provizioanele nete ale "Sberbank" au crescut la 130 de miliarde de ruble, de la 104,5 miliarde de ruble în anul precedent.

Veniturile nete din dobânzi realizate de "Sberbank" au fost de 263 miliarde de ruble în trimestrul al treilea din 2015, faţă de 255 miliarde de ruble în anul precedent. Veniturile nete din comisioane au sporit cu 28%, la 81,9 miliarde ruble.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS