PSD:Guvernul să demisioneze dacă până la sfârşitul lunii septembrie nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

J.P.
Politică / 19 ianuarie

Guvernul să demisioneze dacă până la sfârşitul lunii septembrie nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliţia de guvernare să îşi asume politic obiectivul enunţat de premierul Florin Cîţu privind imunizarea a 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie, relatează Agerpres.

"Eşecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia Guvernului şi la formarea unei noi majorităţi parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia şi să relanseze economia. (...) Declaraţiile contradictorii ale decidenţilor, lipsa de transparenţă în comunicare a Guvernului, blocarea şi disfuncţionalităţile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanţarea întârziată şi insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie şi de nesiguranţă generalizată, care afectează în mod dramatic viaţa cetăţenilor şi economia naţională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de PSD.

Social-democraţii cer şi un calendar privind încetarea restricţiilor impuse ca urmare a epidemiei de COVID-19.

"Având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituţionale în contextul pandemiei, actuala putere are obligaţia politică de a-şi asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce priveşte încetarea restricţiilor odată cu creşterea nivelului de imunizare a populaţiei prin campania de vaccinare şi cu scăderea ratei de infectare", se susţine în comunicat.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că întârzierile în livrarea vaccinului anti-COVID vor fi recuperate, firma producătoare abordând acest ritm pentru a-şi recalibra capacitatea de producţie pentru trimestrul al doilea. El a spus că, până în septembrie, se vor putea vaccina aproximativ 10.400.000 de persoane.

"Exact de 20 de milioane de doze este nevoie şi vom avea aceste doze. Tocmai le-am contractat şi am şi plătit dintre ele. Şi, v-am spus, capacitatea înseamnă cam 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Deci este ţinta noastră şi ne vom ţine de ea, până în septembrie. Dar, repet, dacă până atunci apar şi alte vaccinuri şi vor fi aprobate, le vom cumpăra şi pe acelea tocmai pentru a avansa această cifră, să venim cât mai repede să vaccinăm cât mai mulţi dintre români până în septembrie", a explicat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Ia te uite care este prioritatea nr1, pt cretinii astia de pesedisti, capturati in totalitate de Securitate! Parca-ar fi USR 2!

  1. Hai să ne gândim!, să ajutăm PDS-uuu !

   Pentru ca Palatul Victoria să fie gol-  

   g0luț "până în septembrie", ( dată vagă... Ciolacu zi-ne ziua și ora demisiei)... PSD ar trebui --să le interzică membrilor și votanților săi să se înțepe în umăr-- promițându-le o recompensă... 51 RON cât prețul unui vot). 

   În campania anti.vaccinare să-și ia înapoi preoții mea în ajutor (aliații lor în Legea familiei). Ce dracu măăă... că vă știam... 

   Doar așa nu se va realiza cvorumul la vaccinare. Doar așa o vom vedea pe Vasilica de Videle 'acolo', și pe Dragnea 'dincoace' de... gardul Rahovei. Doar așa....

  imunizati-va voi , in frunte cu securistii vostri !

  1. Tovarășe... cred că ne înșelăm și tu și eu.

   Păi dacă cei de dreapta SE vaccinează și noi NU, (cei din tabăra roșie, ciumații roșii, cum ne zic ei),  

   rămâne țara fără NOI ...doar cu cei vaccinați , ocoliți de COV.rigosul ăsta.  

   Poate că "ăsta" e trimis de Dumnezeu împotriva partidelor ateie, ca răzbunare pt demolarea lăcașele de cult, represiunile, întemnițările credincioșilor și slujbașilor lui, și toate cele cu care ne mândrim noi.  

   Dar țara ...sărmana Românie să rămână fără un viitor socialist, fără visul nostru de a o duce în vârful țărilor lumii, de a făuri raiul pe pământ.... comunismul... Nuuuu...! 

   ~Proletari din toate țările, vaccinați - vă! 

   ~Proletari din toate țările, rămâneți în viață, continuați lupta, să făurim comunismul în întreaga lume... visul nostru de aur, și al omenirii întregi !!!!!

   {PS. top secret : altfel vin ne.Terrienii și ne iau planeta. Urmăriți declasificările dosarelor unor guverne }  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro