Crypto

PSD MIMEAZĂ ÎNDEPĂRTAREA DE UDMRProiect de stopare a iniţiativelor privind Ţinutul Secuiesc

I.GHE
Ziarul BURSA #Politică / 07 mai 2020

Social-democraţii doresc să se debaraseze de acuzaţiile din ultimele zece zile privind eventualele înţelegeri cu UDMR legate de autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc. De aceea, ei au depus la Camera Deputaţilor un proiect de modificare a regulamentului, astfel încât Parlamentul să nu mai ia în considerare nicio iniţiativă care ar afecta caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a precizat că un proiect similar va fi depus şi la Senat pentru modificarea regulamentului respectivei Camere legislative.

Potrivit iniţiativei social-democrate, "nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, precum şi cele care afectează integritatea teritoriului României".

"Cu alte cuvinte, după 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic", a conchis Marcel Ciolacu.

Proiectele PSD de modificare a regulamentelor celor două Camere vin pe fondul adoptării tacite a doua iniţiative depuse de UDMR, una vizând autonomia Ţinutului Secuiesc, cealaltă obligativitatea autorităţilor locale de a asigura folosirea limbii materne în localităţile unde trăiesc minimum 20% minorităţi naţionale. Ambele proiecte au fost respinse ulterior. Scandalul a fost amplificat de intervenţia extrem de dură a preşedintelui Klaus Iohannis, care săptămâna trecută a declarat că "marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro