PSD: Pactul Pentru Muncă este o oportunitate pentru România

J.P.
Politică / 19 noiembrie 2020

Pactul Pentru Muncă este o oportunitate pentru România

Membrii iniţiativei Pactul Pentru Muncă (PPM) au avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanţii Partidului Social Democrat în cadrul căreia au discutat despre necesitatea elaborării unei strategii de ocupare a forţei de muncă pe baza unor politici publice ancorate în realitatea economică actuală, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Reprezentanţii PSD au salutat iniţiativa PPM şi au susţinut propunerea unei colaborări strânse între mediul politic şi mediul de afaceri, cu scopul menţinerii resursei umane în România.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi: "PSD va organiza o discuţie similară şi cu reprezentanţii sindicatelor în vederea semnării acestui Pact, care în opinia mea cuprinde liniile directoare ce vor trebui implementate pentru a asigura echilibrul dintre muncă şi capital pe piaţa muncii din România. Vorbim în primul rând despre susţinerea natalităţii şi siguranţa locurilor de muncă."

În opinia reprezentanţilor PSD priorităţile pentru piaţa muncii în următorii 4 ani sunt menţinerea unui cadru fiscal predictibil, concomitent cu implementarea unor scheme de ajutor de stat pentru zonele marginalizate, a unui sistem de vouchere pentru formarea profesională sau prime de instruire şi planificare.

De asemenea, reprezentanţii PSD au pus accentul pe valoarea muncii, pe reconversia profesională şi pe nevoia de schimbare a legislaţiei în concordanţă cu noile modificări la nivel internaţional. Pentru realizarea unui un consens general, PSD va purta discuţii similare şi cu reprezentanţii sindicatelor.

Din partea PSD au participat la discuţii Marius Budăi, fost ministru al Muncii, Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afacer, Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi doi experţi în economie, Cristian Socol şi Adrian Câciu. Din partea mediului de afaceri au fost prezenţi la întâlnire Cristina Chiriac, preşedinte CONAF, Nicoleta Munteanu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, Dragoş Anastasiu, preşedintele EUROLINES Group, Cătălin Niţă ,director executiv FPPG, Ionel Borş, preşedinte CONPIROM şi Călin Ile -vicepreşedinte CONCORDIA.

PACTUL PENTRU MUNCĂ este un proiect de ţară transpartinic, accentul fiind pus pe întărirea parteneriatului între mediul de afaceri şi cel politic, în vederea identificării celor mai bune soluţii care să conducă la modificări de natură să aşeze piaţa forţei de muncă în contextul macroeconomic general.

PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă o iniţiativă demarată în anul 2019 de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederaţia Patronală CONCORDIA. Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederaţia Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA), Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), Universitatea Bucureşti şi CA Magda Volonciu şi Asociaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro