RADU OPREA, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PSD:''Stadiul negocierilor pe programul de guvernare, prezentat conducerii PSD''

G.U.
Politică / 15 noiembrie 2021

''Stadiul negocierilor pe programul de guvernare, prezentat conducerii PSD''

Stadiul negocierilor purtate cu PNL pentru formarea noului Guvern a fost prezentat, astăzi, în Consiliul Politic Naţional al PSD, a declarat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea, care a precizat că discuţiile sunt finalizate în proporţie de 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu, excepţie făcând capitolele Muncă, Justiţie, Fiscalitate, informează Agerpres.

"Discuţiile de astăzi au fost axate pe prezentarea stadiului negocierilor şi, în special, pe stadiul negocierilor pentru programul de guvernare. După cum ştiţi, ele sunt finalizate într-o proporţie de peste 90%, majoritatea capitolelor fiind încheiate în principiu. Rămân trei excepţii şi rămân deschise discuţiile pe capitolul Muncă, pe capitolul Fiscal şi pe capitolul Justiţie", a informat Oprea, la finalul şedinţei conducerii PSD.

Acesta a subliniat că social-democraţii ţin foarte mult la "pachetul de măsuri sociale". "Aş menţiona doar creşterea pensiilor, creşterea alocaţiilor, creşterea salariului minim", a completat Oprea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, în cadrul negocierilor, "foarte multe" măsuri au fost preluate din programul PSD, printre care, la capitolul Economie, schemele de ajutor pentru IMM-uri, susţinerea economiei care vine cu valoare adăugată, Programul 'Fabricat în România'.

La capitolul Agricultură, a menţionat el, s-au preluat măsuri privind creşterea producţiei şi a consumului de produse româneşti, stimularea asocierii producătorilor, dezvoltarea centrelor de depozitare.

"Sunt ideile cu care PSD a venit şi care sunt prinse astăzi în programul de guvernare. La Sănătate, de asemenea, măsurile pe care le-am tot discutat în spaţiul public ca fiind acelea care pot permite o scădere imediată a numărului de îmbolnăviri (de COVID-19), cum este accesul la medicaţie antivirală sau asigurarea de teste rapide de calitate, toate acestea sunt astăzi, de principiu, convenite în programul de guvernare", a explicat Radu Oprea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

19 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9447
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3575
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7586
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9367
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.8024

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro