RAED ARAFAT:''Solidaritatea pe care o vedem din toate părţile ne face să simţim că suntem cu prietenii alături''

G.U.
Miscellanea / 27 octombrie

''Solidaritatea pe care o vedem din toate părţile ne face să simţim că suntem cu prietenii alături''

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a subliniat ieri că solidaritatea statelor europene, manifestată prin trimiterea de echipamente, medicamente şi chiar echipe medicale, ajută România să treacă mai bine peste criza sanitară, informează Agerpres.

Declaraţia a fost făcută la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei - Ciolpani (CNCCI), unde au sosit medicamente cu anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen din Serbia. Ajutorul constă în 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L, respectiv peste 6.000 de bucăţi anticorpi monoclonali, oferite prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Arafat a precizat că pe lângă acest ajutor urmează să sosească şi echipe medicale săptămâna aceasta.

"Nu pot să spun decât că solidaritatea pe care o vedem din toate părţile este una care ne face să simţim că suntem cu prietenii alături de noi şi cu toţi care ne sprijină în acest moment, simt că vom trece mai bine prin situaţia din acest moment. Mulţumesc prietenilor pentru sprijinul pe care l-au dat şi cooperarea va continua şi o să fie cât mai puternică posibil în domeniile situaţiilor de urgenţă şi al sănătăţii", a afirmat Arafat.

Medicamentele cu anticorpi monoclonali şi concentratoarele de oxigen din Serbia vor fi distribuite chiar din această noapte către spitalele COVID-19.

"Este un sprijin prin Mecanismul de Solidaritate, de această dată din partea Serbiei. Vorbim de anticorpi monoclonali şi de concentratoare de oxigen. (...) Acest ajutor va începe să fie distribuit din această noapte, deci deja lista de distribuire dată de Ministerul Sănătăţii pentru medicamente este în lucru în Centrul de Coordonare şi urmează să vină maşinile care vor distribui la spitale medicamentele respective", a spus Arafat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Solidaritate, zici tu Arafat. Nu, mă, nu este solidaritate, mai degrabă milă! Dacă statul român si-ar fi facut datoria, trebuia să avem medicamentele antivirale în toate farmaciile. Dar țelul vostru este să ne vaccinati si nu sa tratati boala. Doar așa ati putut să-i aduceti pe pinguini la vaccin.

    Sper să raspundeți pentru tot răul facut. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro