Rafila: "Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial"

T.B.
Miscellanea / 6 decembrie 2023

Rafila: "Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial"

Accesul la terapie pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă este esenţial, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că încearcă să se asigure toate resursele, transmite agerpres.ro.

Ministrul Sănătăţii a participat miercuri la conferinţa de închidere a proiectului "Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente", organizată de Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", informează sursa menţionată.

Potrivit ministrului Sănătăţii, strategiile sectoriale în câteva domenii precum tuberculoza, HIV-SIDA şi vaccinarea reprezintă priorităţi ale Ministerului Sănătăţii şi ale Guvernului la care se lucrează pentru a "deveni realitate", transmite agerpres.

Conform sursei citate, Rafila declară: "Am reuşit în acest an să aprobăm strategiile sectoriale în câteva domenii cheie - tuberculoză, HIV-SIDA şi Strategia naţională de vaccinare. Toate aceste lucruri reprezintă priorităţi în momentul de faţă, nu numai ale Ministerului Sănătăţii, ci ale Guvernului României. Lucrăm pentru ca ele să devină realitate. (...) Accesul la terapie, inclusiv la medicaţie de linia a doua şi linia treia pentru pacienţii cu tuberculoză multidrog rezistentă, este esenţial şi încercăm să asigurăm toate resursele", a spus Rafila.

El a spus că orice pacient depistat precoce nu are semnificaţie doar din punctul de vedere al tratamentului acordat, ci şi din punct de vedere al reducerii transmiterii bolii, potrivit agerpres: "Noi în România suntem acum într-un proces de schimbare a paradigmei - trecem de la asistenţa medicală şi tratamentul extensiv prin spitalizare continuă la partea de tratament ambulatoriu a tuberculozei. Aşa se întâmplă peste tot. Sunt rezultate foarte bune - reducerea incidenţei cazurilor noi de tuberculoză sau a recăderilor este evidentă şi în România. A fost un rebound în ultimii doi ani care nu trebuie înţeles greşit. Este vorba despre o sub-diagnosticare în primii ani ai pandemiei care ulterior a avut în momentul de faţă ne regăsim într-un moment în care putem să facem un diagnostic corect pentru pacienţii de tuberculoză şi cifrele pe care le avem în momentul de faţă sunt cele care sunt apropiate de adevăr", a mai arătat Rafila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb