RAFILA:"Campania de vaccinare nu trebuie politizată"

J.P.
Politică / 28 aprilie

"Campania de vaccinare nu trebuie politizată"

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat miercuri că nu trebuie politizată campania de vaccinare anti-COVID şi a propus formarea unei coaliţii pentru relansarea României, formată din autorităţi locale, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, conform Agerpres.

"Vaccinarea trebuie să fie un obiectiv naţional, să nu fie politizată de niciun fel, să ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, încât să adere la această campanie de vaccinare. (...) PSD propune o coaliţie pentru relansarea României, mă refer la o coaliţie la care să adere reprezentanţi ai diferitelor tipuri de autorităţi locale, începând cu comune, oraşe, consilii judeţene, parlamentari, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi ai asociaţiilor patronale, pentru că interesul este comun. Politizarea este greşită. Am auzit - trebuie un apel pentru primarii PNL, de exemplu - mi se pare nefiresc, pentru că oamenii din toată ţara, indiferent de culoarea politică a primarilor dintr-o localitate sau alta, trebuie să beneficieze de vaccinare şi cred că o astfel de coaliţie ar putea să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populaţie", a spus Rafila, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că toată lumea încearcă să revină la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie.

"Ne dorim cu toţi să putem să călătorim, să putem să accesăm serviciile de sănătate, persoanele vârstnice cu boli cronice au nevoie de serviciile de sănătate, pentru că timp de un an accesul a fost foarte limitat. Lucrul ăsta s-a şi observat în momentul în care la final anului trecut am avut cea mai amare rată de mortalitate de după cel de-al Doilea Război Mondial. Evident, copiii trebuie să înveţe, trebuie să socializeze, trebuie să se dezvolte normal şi cred că sunt suficiente argumente încât să existe un efort naţional pentru atingerea acestui obiectiv. Eu, ca om de sănătate, acum şi ca reprezentant al PSD, militez pentru un principiu - să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorităţi. Lucrul ăsta s-a şi întâmplat, din nefericire, în perioada anterioară", a susţinut Rafila.

Acesta le-a sugerat autorităţilor să adapteze campania de vaccinare momentului actual, când, în mod evident, numărul celor interesaţi scade rapid, numărul vaccinurilor disponibile este tot mai mare şi centrele de vaccinare trebuie să fie la îndemâna populaţiei.

"În mediul rural, absolut obligatoriu trebuie găsită o soluţie de colaborare cu autorităţile locale. (...) Evident utilizarea unor lideri de opinie, a unor artişti, dacă vreţi, pentru promovarea campaniei de vaccinare este o iniţiativă utilă, dar există trei condiţii care trebuie respectate: prima este ca aceia care fac acest lucru să înţeleagă exact de ce îl fac, trebuie să aibă bună credinţă şi trebuie să existe o coordonare a acestei comunicări şi a informării populaţiei", a subliniat Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu ce sa mai faca Iudele si satanistii astia ai clasei politico-securiste dambovitene(cum este si acest taiat-imprejur, Rafila), ca sa mai gaseasca niste cobai in plus, pt experimentul global al papusarilor oculti, de a distruge umanitatea prin vaccinurile lor criminale! Doar orbii si cretinii nu isi dau inca seama, ca ceea ce se intampla acum, peste tot in Lume, este un Razboi pe fatza, total, dus de acesti Papusari impotriva intregii omeniri, prin slugoii, Iudele si intermediarii lor plantati in fruntea aproape tuturor statelor Lumii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro