Rafila, despre protestele angajaţilor DSP: "O să încercăm să găsim o soluţie"

T.B.
Miscellanea / 11 decembrie 2023

Rafila, despre protestele angajaţilor DSP: "O să încercăm să găsim o soluţie"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni, la Drobeta Turnu Severin, unde angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi se află în a 16-a zi de proteste pentru recalcularea salariilor, că va încerca să găsească o soluţie pentru un nivel de salarizare care să reflecte importanţa socială şi efortul profesional pe care aceştia îl fac, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei menţionate, "I-am văzut pe stradă (pe angajaţii DSP Mehedinţi - n.r.), unii dintre ei demonstrau pentru recalcularea salariilor. O să încercăm să găsim o soluţie şi pentru ei, cred că şi salariile angajaţilor DSP trebuie în mod evident considerate la un nivel care să reflecte importanţa socială şi efortul profesional pe care îl fac", a spus Rafila, care vizitează, luni, lucrările de construcţie şi reabilitare din cadrul Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru care Ministerul Sănătăţii a alocat 17 milioane lei, în perioada 2022/2023.

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi protestează de mai bine de două săptămâni prin întreruperea activităţii, la sediul unităţii, fiind solidari cu angajaţii din toate DSP-urile din ţară, care solicită recalcularea salariilor la nivelul angajaţilor din casele de asigurări de sănătate, precizează agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, "Legea care majorează salariile angajaţilor din casele de asigurări de sănătate a fost votată doar în favoarea salariaţilor caselor de asigurări, nu şi pentru angajaţii direcţiilor de sănătate publică. Deşi prin Legea nr 250/2016 au fost rezolvate inechităţile salariale dintre cele două instituţii, actul normativ PLx nr. 172 din anul 2023 şi proiectul de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii nu fac decât să adâncească din nou discrepanţele salariale dintre cele două instituţii, pe categorii de personal. Prin această măsură discriminatorie, angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică vor rămâne din nou 'Cenuşăreasa' sistemului public de sănătate", susţin angajaţii DSP Mehedinţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8118
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.4697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb