RALUCA TURCAN:"Camera Deputaţilor - sediul unei forme de gangsterism politic practicat de PSD"

T.E.
Politică /

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, şi liderul senatorilor liberali, Florin Cîţu, au criticat, ieri, în reuniunea Consiliului Naţional, guvernarea PSD.

"În doi ani şi jumătate de guvernare PSD, Camera Deputaţilor a fost sediul celei mai virulente forme de gangsterism politic practicat vreodată de PSD. (...) Mai bine de doi ani şi jumătate, am trăit într-o stare de asediu nedeclarată. Democraţia şi instituţia Parlamentului s-au aflat sub asaltul permanent al PSD - ALDE, cu un singur scop: acapararea României prin pârghii legislative, paralizarea instituţiilor, cu obiectivul de a sprijini planurile infractorilor aliniaţi în spatele lui Liviu Dragnea", a afirmat Turcan, în discursul susţinut la reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

Ea a afirmat că pe domenii cheie Camera Deputaţilor este for decizional, iar obiectivele legislative ale majorităţii au fost de două tipuri: "pro-infracţional" şi de "întreţinere a mecanismului marii înşelătorii economice numite programul electoral al PSD, prin care au fost amăgiţi votanţii în toamna lui 2016".

"Obiectivul strategic principal al pesediştilor lui Liviu Dragnea a fost preşedintele Iohannis. Pentru că preşedintele României a fost, în tot acest timp, principalul garant al democraţiei şi al parcursului nostru european, bazat pe reguli şi pe lege. De aceea, Dragnea şi servanţii lui au făcut tot ce au putut ca să amputeze atribuţiile preşedintelui, să anuleze forţa instituţiei prezidenţiale. Răspunsul oamenilor a venit însă pe 26 mai, la referendumul iniţiat de preşedintele Iohannis şi la alegerile europarlamentare", a spus Raluca Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că "Partidul Naţional Liberal a reuşit să apere democraţia folosind la maxim armele şi instrumentele parlamentare".

"Ca să fie foarte clar: când auziţi vreun PSD-ist spunând că au dat ordonanţe de urgenţă pe justiţie, pentru că în Parlament sunt blocaţi, trebuie să traduceţi că au făcut şi fac asta pentru că de Camera Deputaţilor şi de preşedintele României nu s-a trecut", a afirmat Turcan.

Ea a menţionat că viitorul parteneriatului Klaus Iohannis - PNL vizează, după înfrângerea regimului Dragnea, "eradicarea rămăşiţelor toxice ale guvernării PSD - ALDE care grevează încă asupra funcţionării instituţiilor statului român".

"Să punem aceste instituţii în zona competenţei, a meritocraţiei şi să eliminăm orice dictat politic. Însănătoşirea instituţională va însemna intrarea în normalitate. Şi doar preşedintele Iohannis poate face asta, în mod temeinic, sprijinit de PNL, în cel de-al doilea mandat", a conchis Raluca Turcan.

Şi liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a criticat guvernarea PSD - ALDE.

"Efectele guvernării PSD - ALDE vor fi dezastruoase. Resimţim astăzi această inflaţie. Avem cea mai mare inflaţie din UE trei ani la rând, cele mai mari dobânzi din UE şi cel mai mare deficit bugetar, un deficit bugetar mare înseamnă că urmaşii noştri vor plăti această opulenţă a celor din PSD şi ALDE", a declarat Cîţu, care a criticat şi nefuncţionarea cardului de sănătate, susţinând că astfel cei de la guvernare pot să "fure".

El a spus că PSD şi ALDE nu doresc informatizarea României pentru că "doar aşa pot ei să fure".

"De aproape patru ani de zile, România este în picaj şi doar PNL are curajul să le spună românilor adevărul", a arătat Cîţu.

Senatorul liberal a susţinut că PNL are soluţii pentru "repararea" României într-un timp relativ scurt.

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ati uitat de indatorarea excesiva a tarii din ultimul an (mai ales).

  E bine ca oamenii sa stie de unde le vine cresterea salariilor si pensiilor si sa mai stie ca acesti bani, primiti acum, vor trebui returnati impreuna cu dobanzile aferente (ce primesc acum in plus vor returna mai tarziu impreuna cu dobanzile acumulate). 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cum le explicăm la aproape jumatate dintre salariați, care lucrau pentru 850 lei pe lună și acum au aproape 1400 lei ???? Cum să le explicăm că ar fi mai bine să se întoarcă la statutul de sclav pe plantație, cu 850 lei. Dar pensionarilor care au clădit în comunism o mândrețe de Românie pe care am distrus-o, iar cea mai rămas nu suntem în stare nici s-o vopsim, darămite să mai construim ceva. Sunt pline cartierele de bănci, case de pariuri, de amanet și farmacii. Hai să vedem cum liberalismul internațional va înflori România. Dar mi-e teamă că ultimele două avuții, bugetul de stat și gazele din Marea Neagră se vor topi pentru interese extra-nationale. Doar zile acestea, reprezentanții noștri se vor duce la Marele Licurici. Credeți că se vor întoarce cu gumă de mestecat gratuită ? Eu cred că se vor întoarce cu indicații prețioase despre cum să ne chivernisim bugetul pentru a putea cumpăra F-35, care nu mai sunt livrate Turciei. Facilități de plată ? La fel ca la bulgari ! Plata integrală în septembrie și livrarea în 4-5 ani. Trăiască Liberalismul internațional. O să dăm de dracu !

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Le putem explica ca bugetarii care aveau 5.000 lei/luna net acum au 10.000 lei/luna net si tot la fel de nesimtiti sunt atunci cand relationeaza cu clientii iar aia care aveau 8.000 lei/luna net acum au 15.000 lei/luna net.

   Le mai putem explica ca bugetele administratiilor locale merg in mare parte la salariile si primele din primarii (ca de-aia exista primarii, ca sa ia prime!). 

   Asta este problema, ca -a facut risipa de fonduri, cresterile au fost mari acolo unde nu era cazul sa fie la un asa nivel iar creditele pe care le luam acum, ca sa sustinem aceste cresteri exagerate, o sa le platim toti, inclusiv aia de care pomenesti tu si care se bucura ca le-a crescut venitul de la 850 lei la 1400 lei (+ 550 lei) dar nivelul de trai le-a scazut pentru ca acum le trebuie700 lei in plus ca sa si-l mentina (datorita cresterii preturilor) iar ei au luat doar 550 lei. 

   Romania aia frumoasa pe care o pomenesti era energofaga si nu a rezistat competitiei iar Iliescu si PSD-ul de atunci a decis ca mai bine fura aceste frumuseti decat sa le privatizeze. Ce era oare Dacia fara privatizarea cu Renault? 

   O mare de balarii sau un Mall. 

   De ce sunt plinele cartierele de banci, cae de pariuri i farmacii? 

   Pentru ca am tocat banii (ceea ce facem si acum) in loc sa investim eficient. Am fost mituiti de hotii care s-au perindat la puterre ca sa-i toleram in continuare acolo (si astfel sa isi poata vedea in continuare de hotii). 

   Nu te uita in gura lui Dragnea si Tariceanu ci uita-te la trecutul lor ca sa ii intelegi cu adevarat. 

   De acord cu ceea ce ai scris despre licurici, insa primul care a pupat talpa licuriciului a fost Dragnea (la invitatia lobistilor evrei din industria de armament).

   Discutia despre problemele noastre este lunga iar majorarile de salarii din sistemul bugetar (unele absolut exagerate) nu au dat roade pentru ca oamenii au ramas aceeasi (incompetenti si indolenti). Banul nu i-au schimbat pe cei care aveau nevoie de schimbarea comportamentului fata de clienti (ci doar i-a indestulat). Pedepsele pentru abaterile din sistemul bugetar nu au tinut ritmul de crestere cu veniturile. Odata cu cresterile de salarii trebuie sa existe si cresterea pretentiilor (nu cantitativ cat mai ales calitativ). A existat asa ceva? NU!! Doar s-a dat, dar nu s-a cerut nimic in plus pentru asta. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Banii nu le vin de la Dragnea si nici de la PSD (ca nu i-au adus astia de acasa) ci din buzunarele lor, dar nu cele de acum ci cele din anii urmatori (prin creditele acumulate PSD-ul a scos banii din buzunarele romanilor din anii urmatori si i-a adus in prezent ca sa-i amageasca cu darnicia lor falsa).

  Asta trebuie sa explicati oamenilor.

  In plus, creditul guvernamental trebuie reglementat (plafonat) prin lege iar in anii de crestere economica sa fie destinat strict investitiilor. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Vorbea acest kill bill al politicii. Vai de PNL ul vostru. De fapt suntem praf atat la nivel de partide cat si de presedinte. Am ajuns de rasul lumii.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Suntem praf la nivel de bun simt si de educatie.

   Cand intri in spital te trateaza presedintele sau premierul, sau cand suni la 112, iti raspunde Johanis sau Dancila? 

   Tara asta are 2 mari probleme (din care decurg apoi celelalte): 

   - bunul simt (cei 7 ani) si educatia din gradinite, scoli licee etc. care nu formeaza caractere ci doar furnizeaza informatii catre auditoriu. 

   si

   - ierarhizarea in societate (caracterele mici, idiotii etc. ajung pe functii mari unde fac ravagii in jurul lor). Fiecare om trebuie asezat pe locul care i se cuvine. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS