Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

RALUCA TURCAN: "Decizia CCR nu înseamnă că Parlamentul condus de PSD a devenit brusc legitim"

A.M.
Politică /

Raluca Turcan

Raluca Turcan

Vicepremierul interimar Raluca Turcan afirmă că decizia CCR care stabileşte că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier "nu înseamnă că Parlamentul condus de PSD a devenit brusc legitim, nici că românii nu au în continuare dreptul să dorească alegeri anticipate".

"În fiecare zi, PSD face probabil şedinţe în care dezbate ce mai poate face pentru a bloca România şi pentru a da vina pe PNL. Pentru că acesta este obiectivul majorităţii PSD din Parlament: cum să pună beţe-n roate PNL, în an electoral. Din pur cinism politic. Judecătorii CCR au decis în 2014 că Preşedintele nu este obligat să desemneze, automat, pe acel premier propus de un partid sau o alianţă care îşi revendică majoritatea mandatelor înainte de votul propriu-zis de învestitură. Astăzi, la sesizarea PSD, CCR a luat o decizie exact opusă celei de acum şase ani, făcându-ne să ne întrebăm ce anume a făcut ca argumentele din 2014 să nu mai funcţioneze azi, într-o speţă similară", scrie Raluca Turcan luni, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că liberalii vor aştepta motivarea deciziei CCR.

"Decizie care nu înseamnă nici că acest Parlament condus de PSD a devenit brusc legitim, nici că românii nu au în continuare dreptul să dorească alegeri anticipate. Am avertizat PSD că există soluţii pentru orice tip de blocaj, indiferent cât de încrâncenată este dorinţa lor de a ţine România departe de urnele de vot", susţine Turcan.

Vicepremierul interimar precizează că până la rezolvarea "acestui conflict făţiş pe care PSD îl are cu poporul român", PNL se va ocupa "cu seriozitate" de problemele guvernării, aşa cum a făcut-o în ultimele trei luni.

"România are dreptul la o bună guvernare, o are acum şi o va avea încă 4 ani cu PNL", mai spune Turcan.

Curtea Constituţională a României a stabilit, luni, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. 10 Este numărul perfectiunii.În modul în care PSD ACTIONEAZĂ LA MOMENTUL DE FATĂ NICIODATĂ NU VA AJUNGE LA NUMARUL 10.De ce va apuneti la tot ce vor sa facă PNL, LASATII SĂ GUVERNEZE. 3 ANI DE ZILE ATI LUPTAT DOAR PTR.VOi , noi cei de la care ati stors voturile de investitura ne-ati uitat imediat ce ati ajuns la GUVERNARE.Dacă luptați ptr.Români și România nu va mai bateți joc de putina reputație care a mai rămas si asa știrbită atât în interiorul țării cât si înafara țării.Niciodată nu vom putea realiza proiectele ptr.România și ptr.Români care stau blocate doar din cauza FOSTEI SI PROSTEI GUVERNĂRI A PSD-ULUI, dacă pe toate căile încercati sa puneti bete în roate.Gâdițivă că si voi aveti o mamă, un copil, un nepot, sau strănepot care cîndva vă va judeca.Nimic si nimeni nu e veșnic pe PĂMÂNT.

  1. PSD nu doreste sa guverneze , dar vrea un premier desemnat de ei, pe care sa-l manevreze dupa bunul plac, astfel ca nu-si asuma raspunderi, ca sa poata da vina pe altii. HALAL POLITICA!!!

   Presupun ca nu s-a uitat guvernarea PDL( PD+PNL)! PNL trebuie sa ma convinga sa-i mai votez! Si deocamdata cu un ministru de finante de acest calibru ma cam indoiesc! Noroc ca sunt si alternative!

   PS. Eu nu doresc alegeri anticipate! Daca au dorit la guvernare, PNL -ul sa merga inainte! Si doresc ca ceea ce am votat la referendum cu privire la 300 de parlamentari , sa se aplice! De ce PNL -ul nu sufla un cuvant despre asta?( ca de la PSD nu m-am asteptat sa faca ceva dar si Ludovic sa taca....) 

   Actualul parlament a devenit "brusc ' legitim in urma ultimelor alegeri si va ramane asa ,adica legitim , pana la aflarea rezultatelor urmatoarelor alegeri la termen . Daca opinia publica ,in urma unei propagande furibunde ,se schimba din sase in sase luni inseamna ca trebuie efectuate alegeri anticipate bianul ?! Ilogic si ridicol !

   Actualul parlament a devenit "brusc ' legitim in urma ultimelor alegeri si va ramane asa ,adica legitim , pana la aflarea rezultatelor urmatoarelor alegeri la termen . Daca opinia publica ,in urma unei propagande furibunde ,se schimba din sase in sase luni inseamna ca trebuie efectuate alegeri anticipate bianul ?! Ilogic si ridicol !

   Daca ne luam dupa PNL "toti'(ha, ha) romanii, vor alegeri anticipate... Asta inseamna ca doar noi doi ,nu vrem! S-a ticnit si PNL -ul....

   Corect.Fara alegeri anticipate si 300 de parlamentari.Au dedus ei in urma alegerilor prezidentiale ca romanii doresc alegeri anticipate.Daca doream acest lucru ieseam in strada.Daca PNL a decis sa guverneze trebuia sa guverneze pana la alegerile la termen,nu sa joace alba-neagra.

   Nici tu

  stati sa vedeti rezultatele la alegeri [la termen].

  eu zic am putea sa ne apucam de facut bagaje, care mai are de ce 

  Alegeri anticipate cât de dese : cheia marilor succeseeeee!!!

  Parlamentul pe care cu lipsa de rusine il desconsidera si denigreza aceasta obraznicatura, a fost ales de mine, de vecinul director al liceului, de colegul, de medicul meu de familie, cu un doctorat in medicina generala, de preotul de la biserica cu un curs de 6 luni in Elvetia, de generalul pensionat, ce a lucrat la securitate, ce sta in din capatul strazii, de Iliescu, Orban, Basescu, Johanis, probabil de mama ei, de tatal ei, unchii ei, etc, adica de toti cetatenii acestei tari. Cu totii am fost la vot, din respect fata de Constitutia acestei tari, din respect fata de pluralismul politic, din respect fata de clasa politica, ( si fata de politicienii din partidul cucoanei) si nu in ultimul rand, pentru a ne exercita dreptul la vot, un drept esential in democratie, drept castigat cu sange, pentru care am iesit pe strazi in 1989 si am infruntat gloantele lui Ceausescu. Este dreptul nostru sa ne alegem reprezentantii in Parlamentul Romaniei. Si acest Parlament, bun, rau, a fost ales de noi. Si noi si Parlamentul pe care l-am ales trebuie sa fim respectati.

  Constitutionalistii au stabilit clar si Constitutia are prevederi clare in privinta Parlamentului Romaniei.

  Unde .... a vazut oare aceasta " politicianca" scris in Constitutia Romaniei, in privinta Parlamentului , ca acesta poate sa devina si sa fie la un moment dat nelegitim ? Si cine a stabilit aceasta nelegitimitate in privinta acestui Parlament. Ea? Fssss. Parlament nelegitim poate la ea in batatura, unde se pare ca sunt multe gaini capii. Cocoana, se pare ca ai nevoie urgent de reciclare in privinta celor 7 ani de acasa. Sa-ti cumperi cucoana alti ochelari ca nu mai vezi mai bine pe unde esti si pune-ti si proteza audio, sa te auzi si ce zici. Ca nu prea bagi de seama si vorbesti stii tu ca cine, in targ.  

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie