RALUCA TURCAN: "PNL solicită sesiune parlamentară extraordinară în perioada 26-30 august"

D.I.
Politică /

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

PNL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan.

"PNL solicitată convocarea unei sesiuni extraordinare atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat. Este foarte important ca, înainte de începerea sesiunii ordinare, Parlamentul României să-şi clarifice poziţia pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară şi care sunt de interes public. (...) Este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada 26-30 august. Noi am pregătit deja această solicitare şi parlamentarii PNL sunt dispuşi şi unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni extraordinare. În perioada următoare aşteptăm decizia politică a celor care au majoritatea. Dacă nu, vom apela la articolul constituţional de convocare a sesiunii extraordinare cu o treime din numărul deputaţilor sau senatorilor", a declarat Turcan la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a precizat că este "vital" ca în sesiunea parlamentară extraordinară să fie dezbătute şi respinse legea privind recursul compensatoriu şi legea privind Secţia de investigare a magistraţilor.

"Sunt două proiecte cu impact economic şi social aflate în dezbaterea Parlamentului care trebuie tranşate din punct de vedere decizional: OUG 114, care a blocate investiţiile, a alungat investitorii, creditarea şi care a crescut taxele şi tarifele în România, şi OUG 51, sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituţionalitate, prin care transportul judeţean scos din sfera serviciilor publice", a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a arătat că liberalii solicită şi respingerea proiectului referitor la amnistie şi graţiere, arătând acesta a fost "uitat".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS