Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Rata şomajului în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în august

A.B.
Internaţional /

Rata şomajului în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în august

Rata şomajului în SUA a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna august, chiar dacă numărul de noi locuri de muncă create de angajatorii americani a continuat să scadă, pe măsură ce asistenţa financiară oferită de Guvernul de la Washington s-a terminat, transmite Reuters si Agerpres.

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 1,371 milioane de locuri luna trecută, după 1,734 milioane locuri de muncă în luna iulie. Cu toate acestea, rata şomajului în SUA a scăzut până la 8,4% în august, de la 10,2% în luna iulie. Economiştii intervievaţi de Reuters mizau pe 1,4 milioane noi locuri de muncă şi o rată a şomajului de 9,8% în luna august.

Datele statistice referitoare la numărul de noi locuri de muncă şi cele referitoare la rata şomajului sunt calculate pe baza a două anchete diferite, una derulată în rândul companiilor şi alta în rândul gospodăriilor, ceea ce explică existenţa unor diferenţe între ele.

Companii din diferite sectoare de activitate, de la transport (United Airlines şi American Airlines) şi până la construcţii de automobile (Ford Motor Co), au anunţat concedieri în ultima perioadă ceea ce pune presiuni asupra Casei Albe şi Congresului să relanseze negocierile pentru un nou pachet de măsuri fiscale. Cu doar două luni înaintea alegerilor prezidenţiale, situaţia de pe piaţa muncii ar putea oferi argumente de campanie atât pentru democraţi cât şi pentru republicani.

Mai multe programe destinate să ajute companiile americane să plătească salariile fie au expirat fie sunt pe punctul de a expira. Un supliment pentru şomaj în valoare de 600 de dolari pe săptămână a expirat încă din luna iulie.

Raportul publicat vineri de Departamentul Muncii este antepenultimul raport cu privire la situaţia de pe piaţa muncii publicat înaintea alegerilor prezidenţiale programate pentru data de 3 noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie