Ratează Eurovisionul pe motiv de geopolitică muzicală

Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 martie 2019

Ratează Eurovisionul pe motiv de geopolitică muzicală

Disensiunile politice la nivel internaţional au repercusiuni şi asupra culturii. Destul de des asistăm la cazuri în care lucrurile sunt amestecate brutal. Acuzat adesea că este un concurs geopolitic, Eurovisionul are anul acesta parte de o surpriză neplăcută, fără să aibă niciun amestec în întreaga poveste.

Ucraina s-a retras din competiţia Eurovision de anul acesta, după ce niciunul dintre artiştii cărora le-a fost făcută oferta de a reprezenta ţara la Tel Aviv nu a acceptat-o. Nuanţat, lucrurile stau astfel: televiziunea publică din Ucraina i-a retras lui Maruv dreptul de reprezentare la Eurovision 2019 pentru că nu a semnat un contract care îi interzicea temporar să cânte în Rusia. Potrivit News.ro, două alte trupe, clasate pe locul al doilea şi al treilea în selecţia naţională, au primit oferta de a reprezenta ţara la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision, însă ambele au refuzat. "Am fi fost onoraţi să reprezentăm Ucraina, dar nu vrem să câştigăm cu orice preţ. Misiunea noastră este de a uni oamenii cu muzica, nu să semănăm discordie", a scris grupul dance Kazka pe pagina de Instagram. În final, televiziunea publică ucraineană a ales să nu mai participe la competiţia muzicală din luna mai: "Competiţia muzicală este o ocazie pentru orice ţară de a se prezenta internaţional şi pentru fiecare artist de a fi un ambasador. Însă selecţia naţională din 2019 a dezvăluit o problemă a sistemului în industria muzicală ucraineană: legătura artiştilor cu teritoriul statului agresor. Pentru o parte a societăţii acest fapt este acceptabil. Pentru o alta, provoacă indignare".

Televiziunea publică a mai spus că va iniţia "talk-show-uri, forumuri şi dezbateri" pentru rezolvarea acestei probleme.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de ţara noastră s-au mai înscris iniţial 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Ucraina şi Marea Britanie.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro