Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Răzvan Cuc, de la zero la 180 de kilometri

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Răzvan Cuc, de la zero la 180 de kilometri

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a evoluat. Dacă înaintea primului mandat în fruntea Ministerului Transporturilor, Cuc a declarat că în anul 2017 nu se va fi dat în folosinţă niciun kilometru de autostradă - şi s-a ţinut de cuvânt - în actualul mandat el afirmă că în 2019 vor fi daţi în folosinţă 180 de kilometri de autostradă.

Ministrul a ţinut să precizeze că declaraţia sa ia în considerare estimarea prezentată de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): "Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (...) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (...) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (...) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR".

Cei doi s-au aflat, ieri, în inspecţie pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda. Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte. Narcis Neaga a susţinut că vor fi în trafic, conectate până la sfârşitul anului, autostrada Sebeş-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş, precum şi pe o parte a segmentului de autostradă dintre Predeal şi Cristian, unde mai sunt 10 kilometri de executat.

Ministrul de resort a anunţat că, din 23 martie, va prezenta săptămânal evoluţia lucrărilor de pe şantiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS