RĂZVAN NICOLESCU, LA AUDIERI ÎN CADRUL COMISIEI DE ANCHETĂ A ACTIVITĂŢII ANRE:"Iulian Iancu abuzează de instituţia Parlamentului României"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 noiembrie 2017

"Iulian Iancu abuzează de instituţia Parlamentului României"

Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, l-a acuzat, ieri, pe Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă activităţii a Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), că abuzează de instituţia Parlamentului României, având un comportament impropriu în cadrul audierilor parlamentare.

Răzvan Nicolescu susţine că a fost chemat la audieri pentru perioada în care a ocupat funcţia de Ministru delegat pentru energie, dar că preşedintele Iulian Iancu a vrut să-l chestioneze cu privire la activitatea lui anterioară, pe când lucra în cadrul OMV Petrom.

Răzvan Nicolescu spune că Iulian Iancu a încercat, ieri, să-l împiedice să prezinte date relevante pentru perioada în care a activat ca ministru delegat pentru energie. De asemenea, fostul ministru al Energiei susţine că, pentru întrebările legate de perioada în care a lucrat la o companie privată, Iancu trebuie să se adreseze reprezentanţilor legali ai acestora, Nicolescu precizând, în cadrul Comisiei, că întreaga sa activitate a respectat legile ţării şi regulamentele organizaţiilor în care şi-a desfăşurat activitatea.

Răzvan Nicolescu a declarat: "Am trăit, astăzi (n.r. ieri), o experienţă tristă la o comisie parlamentară care ar fi trebuit să aibă ca obiect aflarea adevărului despre preţurile la energie. În loc să se ocupe de acest lucru, Preşedintele Comisiei a ales să facă regii josnice, să arunce cu noroi şi să insinueze în legătură cu lucruri care nu s-au întâmplat. Acest comportament este unul vechi şi trist. Acest comportament vine în continuarea unor ameninţări la adresa unor persoane publice, jurnalişti şi instituţii. Am încredere în capacitatea Parlamentului de a-şi face curat în propria sa ogradă. Acest lucru este important pentru democraţie.

Cu greu am fost lăsat să spun că preţurile la energie în 2014, perioada pentru care am fost invitat în scris de Comisie, au scăzut şi că am încercat să întăresc capacitatea instituţională a ANRE. Am reuşit totuşi să transmit documente care vor ajuta Parlamentul la aflarea adevărului, dacă acesta este lucrul care se doreşte.

Am cunoscut şi câţiva membri ai Parlamentului care îmi dau speranţa că lucrurile se pot schimba în bine în România.

Sper că sectorul energetic să revină la lucruri cu adevărat importante. Restul ţine mai mult de opera lui Caragiale care e mai de actualitate ca oricând".

Disputa dintre Iulian Iancu şi Răzvan Nicolescu este de notorietate, cei doi şi-au aruncat săgeţi de-a lungul timpului.

Recent, Răzvan Nicolescu a spus că "marele câştigător" al unor modificări legislative iniţiate de deputatul PSD Iulian Iancu "sunt cei de la Gazprom".

În replică, Iulian Iancu a spus: "În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o reţea de socializare, vreau să fac următoarele precizări: în primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE şi s-a lansat într-un atac la adresa mea, în speranţa că voi fi impresionat sau speriat. Dacă îl linişteşte, îl anunţ că nu va fi singur, pentru că din partea companiei OMV Petrom vor fi invitaţi şi alţi înalţi responsabili şi angajaţi care pot da informaţii lămuritoare despre următoarele: discriminarea producătorilor de energie electrică, manipularea pieţei, creşterea artificială a preţului, vulnerabilizarea siguranţei şi a sistemului energetic naţional. Tot în faţa comisiei de anchetă amintite, domnul Nicolescu va putea da toate explicaţiile necesare, inclusiv pe cele legate de Gazprom. Însă, dacă nu o va putea face, va trebui să o facă la Parchetul General".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iancu este de-a dreptul nord-coreean. Ce să-i facă astuia parchetul când ambasadele medaliază exclusiv slugoii mafiei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2023
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7387
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1570
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7500
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.7786

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb