ZIARUL BURSA

17 noiembrie 2017
Ediţia din 01.06.2023
Cauza Andriciuc - invocată de Instanţa Supremă din Spania

JUSTIŢIA SPANIOLĂ A ANULAT CLAUZA DE RISC VALUTAR DINTR-UN CONTRACT DE CREDIT ÎN YENI JAPONEZICauza Andriciuc - invocată de Instanţa Supremă din Spania

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 17 noiembrie 2017

Decizia Curţii Europene de Justiţie (CJUE) în cazul Andriciuc versus Banca Românească a fost invocată de Instanţa Supremă din Spania într-un dosar deschis de un client împotriva Barclays Bank, ce vizează un contract de credit în yeni japonezi.

Curtea Supremă de Justiţie din Spania a declarat nulă clauza de risc valutar din respectivul contract de împrumut, din cauza lipsei de informare.

Cauza Andriciuc vizează îngheţarea cursului CHF într-un dosar de credit în franci elveţieni (CHF).

Motivarea Curţii spaniole invocă, de peste zece ori, criteriile din hotărârea CJUE pronunţată în 20 septembrie 2017 în cazul Andriciuc.

Instanţa spaniolă consideră, printre altele, că, deşi consumatorul mediu poate să prevadă riscul unei anumite creşteri a cursului de schimb fără să necesite informaţii speciale, totuşi nu se întâmplă acelaşi lucru cu alte riscuri asociate contractului ipotecar în cauză.

"Sunt ameninţat sistematic"

IULIAN IANCU:"Sunt ameninţat sistematic"

Companii / 17 noiembrie 2017

OMV Petrom a cerut Guvernului în 2012 elaborarea unui act normativ prin care să beneficieze pentru centrala de la Brazi doar de gaze de producţie internă, în perioada în care Răzvan Nicolescu, ajuns ulterior ministrul al Energiei, era director de afaceri corporative în cadrul companiei, a spus, ieri, deputatul PSD Iulian Iancu.

"Iulian Iancu abuzează de instituţia Parlamentului României"

RĂZVAN NICOLESCU, LA AUDIERI ÎN CADRUL COMISIEI DE ANCHETĂ A ACTIVITĂŢII ANRE:"Iulian Iancu abuzează de instituţia Parlamentului României"

Companii / 17 noiembrie 2017

Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, l-a acuzat, ieri, pe Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă activităţii a Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), că abuzează de instituţia Parlamentului României, având un comportament impropriu în cadrul audierilor parlamentare.

"Nu vom prelungi Memorandumul cu Rompetrol"

TOMA PETCU:"Nu vom prelungi Memorandumul cu Rompetrol"

Companii / 17 noiembrie 2017

Ministerul Energiei nu va prelungi memorandumul cu KazMunaiGaz, proprietarul Rompetrol, aprobat prin hotărâre de Guvern în 2014, iar compania va trebui să-şi plătească datoria către stat pentru a-şi dovedi buna credinţă, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.

Misterele unei vizite care nu a avut loc, niciodată

CORNEL CODIŢĂEditorial / 17 noiembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Ziua de 15 noiembrie 2017 are toate şansele să rămînă consemnată pentru istorie nu doar în analele diplomaţiei româneşti, ori americane, ci mondiale... dar, ce spun eu!!... galactice şi intergalactice, dacă şi pe acolo s-a practicat vreodată diplomaţia: şeful Departamentului de Stat, a cărui deplasare pe harta lumii, din orice punct ar pleca şi oriunde ar ajunge, indiferent dacă durează o zi sau o jumătate de oră, are întotdeauna o noimă, un sens, o motivaţie, un obiectiv şi, de aceea, este obligatoriu judecată, analizată, întoarsă pe toate feţele şi interpretată de armata globală a celor care mănîncă pîine din şi de pe urma diplomaţiei, a politicii internaţionale, a poposit la Bucureşti, avînd grijă să anunţe public, prin ambasada locului, că acest fapt nu are nimic de a face cu băştinaşii!!!

Leonardo da Vinci - "Monalisa".

PLASAMENTE ALTERNATIVELicitaţia lunii, adjudecarea lumii

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 17 noiembrie 2017

A fost superb, a fost sublim, a fost săptămâna de vis a comerţului de artă! Ever! Frumuseţe deplină, splendoare, mama tuturor recordurilor pieţei de artă plus o sumedenie de recorduri personale şi de casă, miliardari chinezi şi ruşi, sfinţi şi păcătoşi, Da Vinci şi Modigliani, istorie şi legendă, milioane zburând peste tot, dolarul nu mai este valuta pieţei de artă, a fost înlocuit de milionul de dolari.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 17 Noiembrie 2017

Internaţional / 17 noiembrie 2017

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală în octombrie 2017, până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo