"Regatta": Creşterea TVA va genera un blocaj imobiliar

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 1 iulie 2010

Creşterea bruscă a TVA va genera, pe termen scurt, un nou blocaj pe piaţa imobiliară, la fel ca instabilitatea leului faţă de moneda europenă, iar populaţia, în aceste condiţii, se aşteaptă la o scădere a preţurilor, se arată într-un comunicat al companiei imobiliare Regatta, preluat de Agerpres.

Mulţi aşteaptă să găsească în această perioadă "ponturi", adică proprietăţi ieftine din piaţă sau de la executorii judecătoreşti. Preţurile proprietăţilor aflate la vânzare prin intermediul executorilor judecătoreşti nu sunt chiar aşa mici, evaluările acestor proprietăţi fiind făcute acum 1-2 ani, iar preţurile nu mai corespund valorii de piaţă reale. La fel, în acelaşi timp, mulţi investitori imobiliari au în portofolii oferte cărora nu le mai ştiu valoarea reală. Fiecare investitor este obligat să-şi reevalueze portofoliul.

Proprietăţile imobiliare se află, în acest moment, la nivelul minim al ultimilor 5-7 ani. Vânzătorii au scăzut preţurile, iar cumpărătorii au, acum, ultimul cuvânt. Moneda lor de tranzacţionare este aleasă de vânzător şi în funcţie de stabilitatea de la momentul tranzacţionării. Plasamentele bancare, indiferent de monedă, nu par să mai fie o soluţie garantată de protecţie în faţa inflaţiei. Proprietăţile rămân singurul instrument de securizare al investiţiilor şi economiilor, atât timp cât potenţialul lor de creştere pe termen mediu este mai mult decat evident. "În fapt, asistăm la prima perioadă relativ predictibilă din ultimii doi ani sau, poate, chiar din ultimii zece ani, dacă ar fi să considerăm creşterile din perioada 2000- 2008, atipice şi, deci, impredictibile", este de părere Eduard Uzunov, preşedintele "Regatta".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb