Restricţii stricte pentru englezi, după finalul lockdown-ului

A.P.
Internaţional / 26 noiembrie 2020

Restricţii stricte pentru englezi, după finalul lockdown-ului

Aproape 99% din 56 de milioane de locuitori ai Angliei vor continua să trăiască cu restricţii stricte după finalul lockdown-ului naţional la începutul lui decembrie, a anunţat joi Guvernul britanic detaliind strategia locală contra pandemiei, scrie AFP.

După o lună de lockdown general care se încheie pe 2 decembrie, Anglia va reveni la restricţiile impuse local în funcţie de incidenţa virusului, potrivit unui sistem de trei niveluri de risc.

"Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm", a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, subliniind că restricţiile locale vor fi mai stricte decât cele de dinaintea lockdown-ului cu scopul "de a ţine virusul sub control".

Peste tot în Anglia, magazinele neesenţiale vor putea să se redeschidă, iar telemunca va fi în continuare recomandată.

Însă în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds (23 de milioane de persoane în total), puburile şi restaurantele vor rămâne închise, putând livra la pachet şi la domiciliu. Vor fi interzise întâlnirile între persoane din gospodării diferite, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

În Londra, la fel ca în cea mai mare parte a Angliei (32 de milioane de persoane), riscul este considerat "ridicat" (nivelul 2): puburile şi restaurantele pot servi mâncare, iar reuniunile vor fi limitate la şase persoane în exterior.

Primarul Londrei Sadiq Khan a salutat finalul lockdown-ului dar s-a arătat dezamăgit că Guvernul menţine anumite măsuri, precum cele pentru baruri

Doar trei zone, reprezentând 1,27% din populaţia britanică, au fost plasate la nivelul de alertă "mijlociu": Cornwall, insula Wight şi insulele Scilly.

Locuitorii din zonele unde restrcţiile sunt cele mai severe vor fi testaţi în masă, rezultatul fiind furnizat într-o oră.

La începutul săptămânii, Guvernul a anunţat un "armistiţiu" pentru Crăciun, autorizând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

Regatul Unit, unde fiecare regiune precum Anglia îşi stabileşte propria strategie sanitară, este cea mia îndoliată ţară din Europa cu peste 57.000 de morţi şi 1,5 milioane de cazuri pozitive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro