Reţeaua de sănătate Regina Maria este primul jucător care integrează complet medicina generală şi stomatologia în România

R.S.
Miscellanea / 16 mai

Dr_Ionut Leahu, Regina Maria Dental Clinics

Dr_Ionut Leahu, Regina Maria Dental Clinics

Reţeaua de sănătate Regina Maria marchează o nouă etapă în abordarea sănătăţii în România, devenind primul sistem complet integrat de servicii de medicină generală şi stomatologie. Cu peste 14 ani de experienţă pe piaţa stomatologică din România, Clinicile Dentare Dr. Leahu devin Regina Maria Dental Clinics - un moment semnificativ în parteneriatul iniţiat în anul 2023, reprezentând cea mai mare tranzacţie din domeniul medical românesc la acea vreme. În urma acestei convenţii, medicul Ionuţ Leahu - fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu a păstrat 49% din acţiuni, în timp ce pachetul majoritar a fost achiziţionat de Regina Maria, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria a subliniat că: "Unul dintre obiectivele noastre este să dezvoltăm servicii medicale integrate, la standardul de calitate la care se aşteaptă pacienţii români, care să adreseze toate problemele de sănătate. Sănătatea dentară reprezintă o parte esenţială a unui astfel de ecosistem. Astfel, după o lungă perioadă în care am urmărit evoluţia acestui segment, acum un an, am pătruns în zona serviciilor stomatologice, prin preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu. Iar astăzi, prin Regina Maria Dental Clinics, schimbăm paradigma prin abordarea integrată a sănătăţii".

Fiind parte integrantă a acestei evoluţii, Dr. Ionuţ Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu, a evidenţiat, la rândul său, că: "Am realizat că o schimbare autentică în sistemul de sănătate din România va necesita decenii, însă, în domeniul serviciilor private de sănătate, am reuşit să aducem în prim plan sănătatea orală şi să dispunem de toate specialităţile medicale pentru o îngrijire completă a sănătăţii oamenilor, de la naştere pe tot parcursul vieţii. Se împlineşte un an de când ne-am alăturat resursele doi lideri în domeniul medical şi de când lucrăm multidisciplinar pentru a conecta sănătatea orală cu sănătatea întregului corp. Regina Maria Dental Clinics este rezultatul eforturilor noastre din acest an de a crea instituţia medicală care să trateze omul, nu doar afecţiunile dentare, de la primul dinte pentru toată viaţa, urmărind sănătatea generală a acestuia".

Un sistem medical care integrează sănătatea orală în sănătatea generală

Pentru pacienţi, Regina Maria Dental Clinics înseamnă o abordare completă, multidisciplinară şi integrată a sănătăţii dentare, concentrându-se pe grija faţă de pacient de-a lungul întregii vieţi şi oferind tratamente personalizate, adaptate nevoilor fiecăruia, cu o atenţie constantă la calitatea actului medical, se menţionează în comunicat.

"Suntem astăzi o echipă de peste 11.000 de persoane, dintre care 3.500 de medici care pornesc pe o direcţie nouă şi evoluată împreună pentru a pune toată medicina la dispoziţia oamenilor. Suntem cel mai bine închegat grup medical din România, însă avem mult de construit pentru ca viziunea noastră, One Health, să fie în mintea publicului larg. În următorii ani, ne vom concentra pe educaţia oamenilor în a-şi regândi ideea de sănătate, pe integrarea competenţelor echipei medicale şi pe extinderea prezenţei în ţară, în afara celor 12 judeţe în care suntem în acest moment", a completat Dr. Ionuţ Leahu.

Cu toate că este un proces amplu şi de durată, primii paşi în direcţia unui ecosistem medical complet au fost făcuţi în locaţiile dental deja existente, unde au început să fie incluse şi laboratoare de analize medicale pentru pacienţi - acest lucru se întâmplă deja la Iaşi, Cluj şi Turda, urmând a continua şi în alte oraşe. Urmează a fi integrate şi cabinete de stomatologie în primele locaţii Regina Maria din ţară. De asemenea, pacienţii stomatologici cu situaţii deosebite, care necesită anestezie generală sau alte proceduri medicale complexe, vor avea acces în spitalele Regina Maria pentru realizarea unor astfel de proceduri, se precizează în comunicat.

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea întregului corp

Cele mai recente studii în domeniu, realizate de The Journal of the American Dental Association, arată că sănătatea orală este intrinsec legată de sănătatea generală a organismului, influenţând afecţiuni precum diabetul, endocardita, bolile cardiovasculare, complicaţiile sarcinii şi naşterii, pneumonia, diabetul, HIV/SIDA, cancerul şi boala Alzheimer, iar îngrijirea dentară adecvată poate îmbunătăţi controlul acestor afecţiuni. O serie de cancere au fost legate de bolile gingiilor - acestea includ cancere ale gurii, tractului gastrointestinal, plămânilor, sânului, glandei prostatei şi uterului.

Dintre toate, însă, asocierea dintre parodontoză şi diabet a adunat cele mai multe dovezi până în prezent, cercetătorii fiind de părere că există o corelaţie "în ambele sensuri" între cele două: parodontoza poate creşte riscul de diabet şi viceversa. Un studiu din 2017 sugera că inflamaţia sistemică cauzată de boala parodontală poate înrăutăţi capacitatea organismului de a răspunde la insulină, în timp ce o cercetare publicată în 2023 a constatat că persoanele cu diabet tratate pentru boala parodontală au raportat o scădere a costurilor totale de îngrijire a sănătăţii cu 12 până la 14 procente. De altfel, şi în studiul Barometrul Stomatologiei din România din 2023, datele indică faptul că 2 din 3 români consideră că nu au probleme stomatologice, iar peste jumătate dintre români nu ajung deloc la dentist, fapt ce a crescut gradul de incidenţă pe fiecare afecţiune în ultimii 6 ani, se arată în comunicat.

"Prin Regina Maria Dental Clinics, conectăm sănătatea dentară cu cea a întregului corp şi consolidăm accesul la toate serviciile medicale, tratând toţi pacienţii cu probleme de sănătate, prin servicii de calitate şi grijă faţă de oameni", a subliniat Dr. Ionuţ Leahu.

Regina Maria Dental Clinics devine parte integrantă în ecosistemul medical de peste 3.500 de medici care sunt la dispoziţia pacientului, acoperind toate specialităţile din medicina generală.

Serviciile stomatologice Regina Maria Dental Clinics pot fi accesate de pacienţi în cele mai importante oraşe din ţară - Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova, Galaţi, Turda, Ploieşti şi Piteşti, oferind servicii de cea mai înaltă calitate şi îngrijire medicală extraordinară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb