RetuRO anunţă consumatorii că vor putea returna ambalaje de plastic fără dop şi după 3 iulie

T.B.
Ştiri utilitare / 7 iunie

RetuRO anunţă consumatorii că vor putea returna ambalaje de plastic fără dop şi după 3 iulie

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, informează consumatorii că vor putea returna şi după data de 3 iulie ambalaje de plastic fără dop (capac) ataşat de recipient, se arată într-un comunicat al RetuRO, remis redacţiei. Directiva UE privind plasticul de unică folosinţă, transpusă în legislaţia din România prin Ordonanţa de Guvern nr. 6/2021 care prevede data de 3 iulie 2024 ca termen de la care se introduc pe piaţă doar tipuri de recipiente de băuturi care respectă cerinţa de a avea dopurile şi capacele ataşate în timpul etapei de utilizare, nu aduce modificări în modul de returnare a ambalajelor de către consumatori în cadrul SGR, conform sursei.

Din punct de vedere tehnic, aparatele RVM pentru colectare automată sunt setate pentru a recunoaşte şi a accepta recipiente cu sau fără dop. În ceea ce priveşte colectarea manuală, criteriile de acceptare rămân aceleaşi. RetuRO le reaminteşte consumatorilor că recipientele returnate nu trebuie să fie deformate, să aibă codul de bare şi simbolul "Ambalaj cu Garanţie" vizibile pe ambalaj şi să fie golite de conţinut, informează sursa citată.

Ambalajele colectate de la consumatori, fie prin RVM-uri, fie prin colectare manuală, sunt trimise în centrele de numărare şi sortare, unde trec printr-o serie de sisteme de scanare pentru a recunoaşte apartenenţa recipientului la SGR. Ulterior, acestea sunt direcţionate către fabricile de reciclare, unde sunt transformate în materii prime secundare, utilizate pentru a produce noi ambalaje, potrivit comunicatului.

Directiva UE privind plasticul de unică folosinţă va contribui şi la îndeplinirea obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 12 al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), de asigurare a unor modele de consum şi de producţie durabile, care este parte a Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de Adunarea Generală a ONU la 25 septembrie 2015, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb