Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.06.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei /

FINANCIAL TIMES

Preţul redus al petrolului taie 75% din profitul Rosneft

Profitul Rosneft, cel mai mare producător de ţiţei din Rusia, s-a diminuat cu 75% în primul trimestru din 2016, la 14 miliarde ruble (216 milioane dolari), pe fondul declinului cotaţiilor petroliere sub 30 de dolari pe baril la începutul anului curent.

Vânzările Sainsbury's au scăzut cu 0,8%

Şeful Sainsbury's, Mike Coupe, a avertizat din nou că, în Marea Britanie, condiţiile de pe piaţa distribuţiei de alimente rămân "provocatoare", în contextul în care livrările lanţului de supermarketuri pe care îl conduce au coborât cu 0,8% în primul trimestru din 2016.

Investiţiile chineze inundă Hollywood-ul

În ultimii 25 de ani, investitori din Japonia, Franţa şi India au ajuns în industria de divertisment, în valuri. Acum a venit rândul Chinei, care s-a implicat în afaceri la Hollywood. Tang Media Partners, grup creat de afaceristul Donald Tang şi susţinut de compania de internet Tencent, a anunţat săptămâna trecută achiziţia IM Global, societate de finanţare a producţiilor de la Hollywood, în cadrul unei afaceri care implică, de asemenea,China Media Capital şi grupul de media Huayi Brothers.

WALL STREET JOURNAL

Surse: Yahoo scoate la vânzare circa 3.000 de brevete

Yahoo Inc. a lansat o licitaţie pentru un portofoliu de circa 3.000 de brevete evaluate la un miliard de dolari, spun surse apropiate situaţiei.

Banca Mondială taie estimările de creştere globală

Economia globală este tot mai vulnerabilă la încetinire din cauza turbulenţelor de pe pieţele emergente şi a dificultăţilor de creştere ale economiilor avansate, a avertizat, ieri, Banca Mondială.

Banca estimează creşterea economiei mondiale la 2,4% anul acesta, faţă de 2,9%, cât anticipa în ianuarie.

Shell plănuieşte noi reduceri de cheltuieli

Royal Dutch Shell PLC plănuieşte noi tăieri de costuri ca să păstreze plata dividendului după ce a cheltuit aproape 50 de miliarde de dolari pentru preluarea rivalului BG Group PLC.

REUTERS

Nikkei: Vicepreşedintele Suzuki demisionează

Vicepreşedintele executiv al Suzuki Motor Corp., Osamu Honda, va demisiona ca să-şi asume responsabilitatea pentru faptul că producătorul auto nipon a utilizat metode de înşelare a testelor de poluare, anunţă publicaţia Nikkei.

Suzuki a refuzat să comenteze informaţia.

Ministrul turc al economiei aşteaptă noi tăieri de dobândă

Ministrul economiei din Turcia, Nihat Zeybekci, estimează că banca centrală, care a redus dobânda cheie trei luni la rând, va continua tărierile. În opinia sa, câte o reducere cu 50 de puncte de bază reprezintă un nivel bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS