Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

ROBERT TUDORACHE, MINISTERUL ENERGIEI:"Ţara noastră se confruntă cu o creştere continuă a preţului energiei"

A.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Ţara noastră se confruntă cu o creştere continuă a preţului energiei"

Ţara noastră se confruntă cu o creştere continuă a preţului energiei, însă, cu toate acestea, nu a fost rezolvată problema consumatorilor vulnerabili, care ar trebui protejaţi de Guvern, a declarat, ieri, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, citat de Agerpres, precizând: "Cel mai afectat de trecerea spre decarbonizare este consumatorul vulnerabil (n.r. care nu-şi permite plata facturii). Pentru România, cea mai importantă problemă este creşterea continuă a preţului energiei în perioada 2017-2018, în contextul alinierii preţurilor la nivel european, chiar dacă veniturile populaţiei nu sunt în linie cu piaţa europeană a muncii".

Potrivit oficialului, sărăcia energetică a ţării poate fi combătută prin scăderea decalajului dintre salariile românilor şi cele din Europa, creşterea eficienţei consumului de energie prin reducerea utilizării gazelor naturale în beneficiul energiilor regenerabile, toate acestea combinate cu măsurile de creştere economică.

Cu toate acestea, el admite că definirea consumatorilor vulnerabili rămâne o problemă nerezolvată, astfel că nu să se ştie cu exactitate care persoane au nevoie de ajutorul Guvernului pentru a-şi plăti factura.

"România încă nu a definitivat care ar trebui să fie consumatorii vulnerabili. Încă avem de rezolvat această problemă. Dar, odată ce definim consumatorii vulnerabili, aceşti oameni vor beneficia de intervenţia Guvernului. Ceilalţi consumatori, din nefericire, dacă nu îşi vor plăti factura, vor fi deconectaţi", a mai precizat secretarul de stat.

Întrebat când va fi finalizat procesul de definire a consumatorului vulnerabil, oficialul nu a oferit un termen: "Este un proces în lucru. Nu este doar Ministerul Energiei implicat, dar şi alte instituţii, precum Ministerul Muncii".

Ministrul Energiei Anton Anton, a spus că gazele naturale nu vor fi mai scumpe la iarnă, chiar dacă specialiştii avertizează că majorarea preţului petrolului va duce şi la creşterea facturilor la gaze.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS