ICT

România ar putea primi o tranşă de 360 milioane de euro de la Banca Mondială până la finele lui octombrie

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 07 septembrie 2010

România ar putea primi o tranşă de 360 milioane de euro de la Banca Mondială până la finele lui octombrie

România ar putea primi, până la finele lui octombrie, o tranşă de 360 milioane de euro de la Banca Mondială, în cadrul acordului de împrumut convenit cu creditorii internaţionali, a declarat sâmbătă directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru România, François Rantrua, citat de Bloomberg, conform Agerpres.

Potrivit lui François Rantrua, Ministerul român de Finanţe şi o echipă de la Banca Mondială negociază până la data de 10 septembrie ultimele detalii pentru eliberarea tranşei, urmând ca rezultatele discuţiilor să fie prezentate boardului Băncii Mondiale la data de 19 octombrie. Eliberarea banilor depinde însă de aprobarea de către Parlament a modificărilor la sistemul de pensii, precum şi de introducerea coplăţii în sistemul de sănătate.

"Pensiile şi coplata în sistemul de sănătate, atât cât ştiu eu, toate aceste lucruri se află într-un stadiu avansat şi sunt condiţii pentru eliberarea tranşei", a declarat François Rantrua.

România, una dintre cele mai sărace state membre ale Uniunii Europene, depinde de un acord de împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro, convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru a-şi finanţa deficitul bugetar în condiţiile în care recesiunea a afectat veniturile statului. Pentru a îndeplini condiţiile incluse în acordul de împrumut, guvernul condus de premierul Emil Boc a majorat Taxa pe Valoarea Adăugată cu cinci puncte procentuale, până la 24 de procente şi a redus cu 25% salariile angajaţilor din sectorul public, relatează Bloomberg.

Tranşa de la Banca Mondială va ajuta la finanţarea operaţiunilor bugetare. În perioada care a trecut din 2009 şi până acum, România a primit în total 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi 300 milioane de euro de la Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro