Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Rusia şi Ucraina majorează cu 30% tariful pentru tranzitul petrolului în 2010

N.I.
Internaţional /

Rusia şi Ucraina au convenit creşterea cu 30% a tarifului pentru tranzitul petrolului în 2010, relatează NewsIn. Volumul va rămâne la acelaşi nivel cu cel din 2009, adică 15 milioane de tone, în baza acordului încheiat luni seara de Moscova şi Kiev, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei ucrainene Naftogaz, citat de AFP.

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat marţi Ucraina de "abuz. "Suntem dispuşi să furnizăm (petrol - n.red), avem contracte, dar dacă o ţară de tranzit abuzează (de situaţia sa - n.red.), ce putem face?", a spus Putin, citat de agenţiile ruse de presă. "Cred că contractele (de livrare a petrolui - n.red.) vor fi onorate", a adăugat el. "Problema constă în faptul că ţările de tranzit abuzează de poziţia lor pentru a obţine exclusivitate asupra preţurilor pentru consumul lor intern şi chiar, adesea, nu numai pentru consumul intern, ci pentru a crea o afacere, pentru a revinde pe o piaţă paralelă, pentru a-l reexporta", a declarat şeful Guvernului rus.

Ucraina a anunţat luni că vrea să revizuiască acordul cu Rusia privind tranzitul petrolului rus către Uniunea Europeană, cu riscul de a provoca o nouă criză energetică între Kiev şi Moscova şi o întrerupere a livrărilor în apropierea Anului Nou.

"Contractul actual a fost încheiat în 2004 pentru 15 ani, Ucraina vrea să facă unele amendamente", a declarat pentru AFP Serghi Zinkevici, purtător de cuvânt al operatorului ucrainean de oleoducte Ukrtransnafta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie