RUSLAN ROTARU, FONDATOR ROYAL TOWN IAŞI:"Investiţia în imobiliare rămâne cea mai sigură, în perioadele de fluctuaţii economice"

A consemnat Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 08 iulie 2020

"Investiţia în imobiliare rămâne cea mai sigură, în perioadele de fluctuaţii economice"

Cererea pentru imobilele din cadrul complexului rezidenţial Royal Town Iaşi a rămas aceeaşi de dinaintea crizei cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit fondatorului Royal Town Iaşi, Ruslan Roaru. În plus, în acest moment nu există perspective de scădere a preţurilor din piaţă, conform fondatorului Royal Town Iaşi.

Domnia sa ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre măsura în care a fost afectată piaţa imobiliară de actuala criză, de perspectivele de continuare a investiţiilor în acest context, dar şi despre stadiul proiectului Royal Town Iaşi.

Reporter: În ce măsură este afectată piaţa imobiliară de pandemia de coronavirus? Dar proiectul Royal Town?

Ruslan Rotaru: Situaţia actuală, provocată de pandemia Covid-19, cu siguranţă a generat schimbări importante în piaţa imobiliară. Noi am încercat să luăm măsurile de precauţie necesare pentru a nu bloca activitatea pe şantier şi pentru a nu întârzia termenele de predare ale apartamentelor deja contractate. Deşi anul trecut şi la începutul acestui an prevedeam o creştere a preţurilor cu aproximativ 20%, credem, în acest moment, că preţurile vor stagna şi se vor stabiliza. Însă, considerăm că încă nu există motive pentru care preţurile să scadă, având în vedere că cererea este aceeaşi. Este important să ne continuăm activitatea din punct de vedere al construcţiei, bineînţeles, respectând toate normele impuse prin lege, pentru ca toţi clienţii noştri să-şi primească casa pe care şi-o doresc. În egală măsură, ne dorim să-i ştim bine şi sănătoşi pe locatarii complexului nostru, motiv pentru care am amânat predarea apartamentelor pe durata situaţiei de urgenţă, iar accesul a fost restricţionat în acest sens. Din punct de vedere al vânzărilor, evident că am fost afectaţi, întrucât am sistat vizionările în perioada aceasta. Noi am ales să vedem o oportunitate în acest moment, pentru a muta activitatea mai mult în online şi de a ne reinventa. Astfel, în acest sens am pregătit câteva tururi virtuale pe site-ul nostru şi în social media, iar consilierii noştri răspund solicitărilor clienţilor cu aceeaşi disponibilitate pe canalele de distanţă: telefon, e-mail, site, whatsapp.

Reporter: Care sunt perspectivele de continuare a investiţiilor având în vedere actualul context?

Ruslan Rotaru: S-a demonstrat de-a lungul vremii că în perioadele care par mai puţin stabile sau care au parte de fluctuaţii economice, investiţia în imobiliare rămâne cea mai sigură. Astfel, da, credem că este un moment prielnic de investit.

Reporter: De ce investiţie a fost nevoie pentru dezvoltarea ansamblului Royal Town?

Ruslan Rotaru: Este dificil de estimat în totalitate valoarea la care se ridică investiţia pentru întreg complexul. Putem să spunem însă că cele 3 blocuri pentru care am primit recent autorizaţie de construcţie vor cumula o investiţie de peste 15 milioane de euro.

Reporter: Care este stadiul actual de construcţie al proiectelor în desfăşurare Royal Town şi câte apartamente sunt prevăzute?

Ruslan Rotaru: Obiectivul nostru, cu care am pornit în acest drum, este de a construi peste 2.000 de apartamente, iar până în acest moment am reuşit să ridicăm 4 blocuri cu un total de peste 500 de imobile.

Recent, am început construcţia altor 3 blocuri cu termen de finalizare în decembrie 2021, care vor avea mai mult de 400 de apartamente.

Reporter: Cum sunt primite pe piaţă imobilele din ansamblul rezidenţial Royal Town?

Ruslan Rotaru: Clienţii noştri au început să vadă din ce în ce mai mult beneficiile finisajelor premium, mai calitative şi s-au autoeducat în acest sens. Feedback-ul este unul foarte bun, iar asta o spunem prin prisma faptului că avem clienţi care, după prima achiziţie, au cumpărat şi în următoarele blocuri, deoarece au observat calitatea construcţiilor noastre.

Reporter: Aveţi în vedere şi dezvoltarea altor proiecte asemănătoare?

Ruslan Rotaru: Deocamdată, toate resursele noastre sunt orientate 100% către proiectul Royal Town pe care ne dorim să în dezvoltăm cât mai mult. Un proiect asemănător, puţin mai mic, este ansamblul rezidenţial London House Iaşi, format din duplexuri, construite după aceeaşi viziune.

Reporter: Care este procentul apartamentelor vândute din ansamblu?

Ruslan Rotaru: În acest moment, toate cele peste 500 de apartamente sunt deja vândute, iar din cele 3 blocuri de 11 niveluri pe care am început să le construim în această primăvara, avem rezervate imobile în proporţie de 25%.

Reporter: Între ce valori variază preţurile apartamentelor?

Ruslan Rotaru: Preţurile noastre încep de la 1050 euro/mp şi cresc în funcţie de modalitatea de plată, orientare şi termenul de predare.

Reporter: Care este profilul clientului căruia i se adresează compania dumneavoastră?

Ruslan Rotaru: Nişa noastră de clienţi, am putea spune că s-a ales de la sine şi este asemenea proiectului nostru: persoane care pun preţ pe calitate, durabilitate, dar şi pe linişte. Astfel, ne adresăm familiilor cu gusturi puţin mai pretenţioase, atente la detalii, care înţeleg importanţa unei construcţii făcută cu simţ de răspundere şi pe termen lung, care apreciază apropierea de natură.

Reporter: Care sunt principalele motive pentru care clienţii aleg apartamente în clădirile din portofoliul Royal Town?

Ruslan Rotaru: Clienţii noştri aleg proiectul nostru din motivele enumerate mai sus: zona exclusivistă în care este poziţionat, calitatea construcţiei, a materialelor şi a finisajelor premium în comparaţie cu alte proiecte, dar şi diversitatea tipurilor de apartamente, suprafeţe şi orientări.

Un beneficiu important ar fi şi facilităţile pe care le construim şi le dezvoltăm pentru a face locatarilor viaţa mai uşoară şi relaxantă în complex: supermarket, zone verzi, terenuri de sport, grădiniţă, spaţii de joacă etc.

De asemenea, s-a demonstrat că apartamentele achiziţionate în complexul nostru, şi-au mărit valoarea cu 25% după primul an, devenind astfel o investiţie inteligentă în viitor.

Reporter: Vă mulţumesc!

(Interviu preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Royal Town a primit, la sfârşitul lunii aprilie, autorizaţia de construcţie pentru încă trei blocuri, fiecare cu câte 11 niveluri. Astfel, ansamblul va ajunge la un total de 7 blocuri până la finalul anului 2021 şi la peste 1.000 apartamente.

Potrivit estimărilor constructorilor, acestea vor fi predate la finalul anului 2021. În paralel, complexul are în desfăşurare lucrările pentru cel de-al patrulea bloc, care va fi predat la finele anului 2020 şi va avea 220 apartamente dispuse pe 10 etaje. Primele 3 blocuri din incinta ansamblului Royal Town sunt deja finalizate şi date în folosinţă. Aici sunt în total peste 300 de apartamente. Obiectivul final al proiectului este de a ajunge la un număr de peste 2.000 de imobile. Apartamentele din ansamblul rezidenţial Royal Town au 1, 2 sau 3 camere, însă, la cerere, pot fi realizate şi apartamente cu 4 camere. Suprafaţa unui apartament variază între 43 şi 150 de metri pătraţi, în varianta atât decomandată, cât şi open space, cu 12 tipuri de compartimentări diferite.

Arhitectura clădirilor urmează un stil modern, cu forme rafinate şi spaţii luminoase dominate de ferestre mari. Dotările locuinţelor sunt de ultimă generaţie: sistem smart home integrat ce include senzori de fum, inundaţie sau de mişcare, întrerupătoare digitale sau centrală termică cu operare digitală de pe telefonul mobil.

Locuinţele Royal Town sunt dezvoltate cu focus pe rezistenţa în timp şi calitate, conform contructorului. Sunt utilizate materiale şi finisaje premium, alese de la producători de top din domeniu. De la structura din beton armat clasa C25/30, zidăria din cărămidă Porotherm de 25 cm, izolaţia exterioară cu vată bazaltică de 10 cm şi până la tâmplăria PVC Shucco cu 7 camere şi 3 foi de sticlă 6s, încălzirea în pardoseală REHAU, marmură, lemnul masiv şi obiecte sanitare VILLEROY & BOCH, toate materialele şi finisajele folosite au fost alese cu grijă de la producători renumiţi. Scopul este acela ca Royal Town să devină pe lângă acasă şi o investiţie inteligentă, sigură şi cu potenţial ridicat pentru viitor.

Prin utilizarea de materiale de construcţii durabile, proiectarea modernă, sistemele de instalaţii de top şi execuţia cu constructori consacraţi realizată cu atenţie la confort şi siguranţă, imobilele beneficiază de eficienţă energetică şi ajută pe termen lung la economii consistente. De exemplu, prin sistemul de încălzire prin pardoseală, se asigură un climat perfect pe timp de iarnă, mai ales pentru familiile cu copii mici care adoră să se joace pe podea. Mai mult decât atât, marmura are proprietatea de a încetini pierderile de căldură.

Royal Town este un ansamblu rezidenţial de lux din Iaşi, situat în zona Copou, care cuprinde în prezent peste 500 de apartamente în blocuri de 6, 10 şi 11 etaje şi este întins pe o suprafaţă de 20.000 mp . Aceste este privilegiat de o infrastructură bine pusă la punct, precum şi de acces rapid la centrul oraşului şi cuprinzând beneficii precum: parcări subterane multiparking, parc privat, grădiniţă, afterschool, supermarket, spaţii verzi, spaţii de joacă, sală de sport, salone de înfrumuseţare, clinică medicală şi terenuri de sport.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La cate ansambluri rezidentiale se construiesc in Dulcele Targ al Iesilor, preturile ar trebui sa scada la 500 euro per metru patrat util. Faptul ca pana si in Ziarul Bursa va faceti publicitate, inseamna ca situatia vanzarilor de apartamente in Iasi lasa de dorit. P.S. In ziarul Lumina, ziar al Patriarhiei Romane, când va faceti publicitate??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro