S-a lansat prima asociaţie profesională din România dedicată domeniului monitorizării geotehnice şi structurale

Media-Advertising #Construcţii / 15 iunie

S-a lansat prima asociaţie profesională din România dedicată domeniului monitorizării geotehnice şi structurale

Sixense România, companie specializată în soluţii de monitorizare a comportării construcţiilor în timp, alături de SensAll Seismic, companie de instrumentare şi monitorizare seismică, şi Fad Smart Technology, o echipă specializată în geofizică, au pus bazele primei asociaţii profesionale din România dedicate domeniului monitorizării geotehnice şi structurale. Asociaţia poartă numele de APMGS, Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală, şi a deschis oficial înscrierile pentru persoanele juridice sau fizice care îşi doresc să devină membri.

Obiectivele asociaţiei sunt îmbunătăţirea conectivităţii şi a schimbului de informaţii, precum şi creşterea gradului de conştientizare faţă de importanţa instrumentelor de monitorizare structurală şi geotehnică, în rândurile tuturor factorilor de decizie direct interesaţi: proiectanţi, constructori, dezvoltatori, investitori, proprietari de clădiri sau gestionari de infrastructură.

De asemenea, un obiectiv esenţial este profesionalizarea industriei, prin bune practici şi recomandări care să crească standardele de calitate în ceea ce priveşte monitorizarea pe termen lung a mediului construit local. Nu în ultimul rând, APMGS îşi propune să aducă pe agenda publică informaţii despre cele mai noi şi inovatoare instrumente digitale care contribuie atât la evoluţia domeniului, cât şi la eficientizarea proiectelor care sunt monitorizate în execuţie sau exploatare.

Preşedintele asociaţiei este Mariana Garştea, CEO Sixense România.

"Am fondat APMGS din dorinţa de a creşte standardele în ceea ce priveşte mediul construit din România şi de a coagula o comunitate care crede în aceleaşi principii sănătoase şi pentru care cuvinte precum siguranţă structurală, transformare digitală, sustenabilitate sau viziune pe termen lung nu sunt străine şi nici opţionale. Ne propunem ca, împreună, să ne implicăm în dezbateri constructive, să depăşim mentalitatea de < < merge şi-aşa > > şi să avem în sfârşit un patrimoniu local durabil, care să reziste şi peste generaţii", a declarat Mariana Garştea, CEO Sixense România şi Preşedinte APMGS.

"Prin fondarea APMGS, ne propunem să promovăm bune practici de monitorizare structurală pentru construcţiile aflate în execuţie sau exploatare, dar şi standarde conectate la realitatea de astăzi, esenţiale pentru a asigura un fond construit mai sănătos şi mai sigur. Instrumentarea seismică, de exemplu, este o activitate extrem de importantă pentru orice proiect, cu utilitate demonstrată în a înţelege performanţa unei structuri, respectiv în reducerea intervenţiilor de consolidare şi redarea rapidă a ocupanţei sau a funcţionalităţii unei construcţii", a completat Mihai Dragomir, fondator SensAll Seismic şi Vice-preşedinte APMGS.

"Fondarea APMGS este un pas înainte foarte important pentru toată industria de construcţii. El arată determinarea cu care vrem să facem lucrurile mai bine şi să creştem nivelul calităţii patrimoniului construit. Prin know-how-ul cu care noi venim la masă, ne propunem să ne uităm de asemenea la siguranţa şi performanţa infrastructurii critice de transport şi să aducem soluţii din aria investigaţiilor geofizice neinvazive, în special tomografia geoelectrică de rezistivitate, ce oferă informaţii care reduc semnificativ costurile de proiectare, execuţie şi exploatare", a punctat Florin Filip, Fad Smart Technology şi Membru fondator APMGS.

Printre primele iniţiative pe care le are în vedere Asociaţia se numără o serie de acţiuni legislative pentru introducerea criteriului monitorizării în exploatare încă din etapa de pre-fezabilitate a unui proiect, respectiv organizarea de întâlniri şi mese rotunde între membrii asociaţiei, cu scopul elaborării unor planuri concrete pentru dezvoltarea domeniului.

Mai multe detalii sunt pe website-ul asociaţiei, aici.

--

Despre Sixense România

Misiunea Sixense România este să optimizeze şi să prelungească durata de viaţă a mediului construit, prin expertiză integrată şi soluţii digitale personalizate şi inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanţi, consultanţi, gestionari de infrastructură şi alţi profesionişti în construcţii.

Compania oferă tehnologii de instrumentare şi monitorizare a riscurilor structurale şi geotehnice asociate şantierelor, precum şi inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecţia şi întreţinerea activelor (asset management) şi platforme informatice digitale. Sixense România este prezent de peste 11 ani pe piaţa locală şi face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.

Despre Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală

Asociaţia Profesională pentru Monitorizare Geotehnică şi Structurală este o organizaţie non-profit formată din persoane juridice şi persoane fizice, specializate în instrumentarea şi monitorizarea structurală şi geotehnică. Asociaţia a fost fondată în 2022 de către Mariana Garştea, alături de Sixense România, SensAll Seismic şi Fad Smart Technology.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro