S&P anticipează că ţara noastră va ajunge în categoria de rating "junk"

A.P.
Internaţional / 08 octombrie 2020

S&P anticipează că ţara noastră va ajunge în categoria de rating "junk"

S&P anticipează că neîndeplinirea obligaţiilor corporative din SUA va creşte la 12,5%, de la 6,2%, iar rata Europei, la 8,5% de la 3,8%. Datele raportului amintesc şi situaţia economică a României care ar putea suferi grav, conform Reuters.

Alexandra Dimitrijevic, şef de cercetare global al S&P, a declarat că, odată cu numărul de firme cu avertismente de retrogradare la niveluri record - 37% din ratele companiilor şi 30% din bănci - şi scăderea calităţii creditelor, ratele de neplată vor creşte.

Ratele implicite din SUA ar putea ajunge până la 15% , iar în Europa, 11,5%. Scenariul optimist este pentru o rată de 4% în SUA şi 3% în Europa.

O defalcare a detaliilor arată modul în care coronavirusul a divizat economia globală. Între 70% şi 85% dintre firmele de energie, transporturi, mass-media şi automobile au fost afectate de mişcări de rating, în timp ce marile firme de tehnologie abia au înregistrat vreun impact.

De asemenea, va fi un an record pentru aşa-numiţii "îngeri căzuţi" - companii sau ţări ale căror ratinguri s-au redus de la categoria "grad de investiţie" la "junk".

Numărul "îngerilor căzuţi" este de peste 25 anul acesta, cu nume importante la nivel mondial precum Ford FN, Kraft Heinz KHC.O, Renault RENA.PA, Occidental Petroleum OXY.N, Delta Air Lines DAL.N şi Macy's MN care reprezintă datorii în jur de 360 miliarde dolari.

România şi Columbia se află, alături de alte peste 100 de firme, pe lista entităţilor care ar putea intra în categoria "îngerilor căzuţi", cu ratinguri care au putea ajunge la categoria "junk",

Dimitrijevic a spus: "În general, ne aşteptăm să apară mai multe acţiuni de rating în sectoarele care sunt mai expuse măsurilor de distanţare socială".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro