Sarom Packaging anunţă investiţii de 3,2 milioane de euro pentru extinderea business-ului în următorii 4 ani

F.D.
Companii / 10 august

Jacques-Edouard Savoiu, Managing Director Sarom Packaging

Jacques-Edouard Savoiu, Managing Director Sarom Packaging

Sarom Packaging, companie de piaţa ambalajelor din sticlă şi consultanţă de profil, anunţă pentru următorii patru ani, investiţii noi în valoare de 3,2 milioane euro, în capacitatea de stocare şi deschiderea de noi sucursale. Firma este deja prezentă în trei ţări în afara României, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Sarom Packaging anunţă pentru 2023 investiţii în creşterea capacităţii de stocare şi extinderea externă a reţelei de sucursale pentru armonizarea elementelor fluxului de distribuţie şi securizarea stocurilor. Momentan, compania cu afaceri de 4,8 milioane euro în 2021, operează preponderent pe pieţele din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria.

"Suntem singura companie din piaţa locală care are angajaţi oameni cu background de sticlari, iar aceşti oameni înţeleg profund procesul de producţie. Asta ne face extrem de capabili să oferim consultanţă în domeniu, să putem vorbi în cunoştinţă de cauză despre mecanismele de previziune a stocurilor, despre colectarea informaţiilor din piaţa de profil, tipurile de producţie. Investim constant în îmbunătăţirea şi lărgirea expertizei pe care o folosim în serviciile de consultanţă. Avem o relaţie strânsă cu CETIE (Centrul Tehnic Internaţional pentru Îmbuteliere şi Ambalaje Conexe de la Paris), entitate care reglementează aspectele tehnice ale recipientelor la nivelul Uniunii Europene", explică Jacques-Edouard SAVOIU, Managing Director Sarom Packaging, care estimează până la finele anului 2022 o cifră de afaceri de 7,6 milioane de euro.

Piaţa producţiei de ambalaje din sticlă, în creşte cu 18,6%.

Din 2012, piaţa producţiei de ambalaje din sticlă a crescut cu 18,6%, înregistrând o creştere medie de 1,7% pe an. În ciuda întârzierilor din lanţul de aprovizionare, cererea pentru sticlă la nivel global a crescut, putând fi acoperită doar prin creşterile de capacităţi de producţie şi depozitare.

Cu un portofoliu ce acoperă toate nevoile de profil: sticle pentru vin, bere, băuturi spirtoase şi băuturi non-alcoolice, borcane pentru piaţa alimentară şi flacoane pentru farma, prin serviciile de distribuţie de ambalaje de sticlă şi consultanţă în domeniu, Sarom Packaging se adresează atât companiilor de mari dimensiuni, precum crame cu tradiţie, cât şi companiilor aflate la început de drum.

În afară de România, compania este prezentă pe alte pieţe europene şi intenţionează, în cursul anului 2023, sa-si consolideze pozitia de leader in piaţa locala si să deschidă noi sucursale peste hotare pentru a fi mai aproape de nevoile clienţilor săi, se mai arată în comunicat.

"Ne dorim să acoperim mai bine cererea din piaţă, atât din partea jucărilor mari, cât şi din partea fabricilor mai mici, un proiect destul de ambiţios dat fiind că piaţa pare să fie pe un trend ascendent în ultimii ani. În această privinţă, estimările noastre sunt undeva la 9-11% pe an. Acesta este un domeniu consultativ în care sunt extrem de importante expertiza, dinamica pieţei şi o reţea de puncte de lucru foarte bine ancorată şi adaptată la piaţă. Pe aceste atuuri mizăm noi: consultanţă, vânzare consultativă, o reţea puternică, cu tradiţie, şi reacţia rapidă la nevoile pieţei", conchide Jacques-Edouard SAVOIU, Managing Director Sarom Packaging.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro