SBR Soletanche Bachy România anunţă o cifră de afaceri de 17 milioane de euro în 2022

F.A.
Piaţa de Capital #Construcţii / 30 martie

Lorand Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy România

Lorand Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy România

SBR Soletanche Bachy România, companie specializată în soluţii geotehnice complexe şi fundaţii speciale, a înregistrat o cifră de afaceri de 17 milioane de euro în 2022, în condiţii de profitabilitate. Cu o prezenţă de 30 de ani pe piaţa locală, compania şi-a dublat astfel afacerile anul trecut, comparativ cu 2021.

Business de 17 milioane de euro cu o echipă de 120 de persoane

Printre factorii care au contribuit la rezultatele de business ale SBR Soletanche Bachy România în 2022 se numără, în primul rând, extinderea şi consolidarea echipei. Aceasta a crescut cu 15% anul trecut şi numără 120 de membri în prezent, cu ajutorul cărora compania deserveşte proiecte private şi publice pe întreg teritoriul României.

De asemenea, în 2022 compania şi-a lărgit aria de expertiză, introducând în portofoliu o serie de soluţii tehnice noi, cu scopul de a reduce consumul materialelor folosite pe şantier, concomitent cu reducerea emisiilor de carbon. O treime din profitul grupului Soletanche Bachy, din care compania face parte, este direcţionat anual către investiţiile în cercetare şi inovaţie, pentru patentarea de soluţii tehnice performante, aplicate şi în România.

Nu în ultimul rând, creşterea SBR Soletanche Bachy se datorează modelului de business, care se bazează pe capacităţile de proiectare ale unui departament intern specializat în acest sens.

"Ne bucurăm că anul trecut am cules roadele unui efort anterior de repoziţionare strategică la nivel de business. Ca atare, chiar dacă se vorbeşte acum foarte mult despre o criză la nivel mondial şi european, suntem optimişti în ce priveşte activitatea din industria construcţiilor în general şi din segmentul de fundaţii speciale, în particular. Noile nevoi privind independenţa energetică, volumul de depozitare şi logistica aferentă, precum şi fondurile post-pandemice dedicate dezvoltării infrastructurii - creează multe oportunităţi interesante, unde expertiza noastră va fi cu siguranţă utilă şi valoroasă în continuare", a declarat Lorand Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy România.

Investiţii anuale în modernizarea flotei de echipamente

Aproximativ 5% din cifra de afaceri a companiei este reinvestită anual în achiziţia, respectiv modernizarea activelor fixe. Astfel că, în 2022, compania şi-a extins parcul de utilaje şi a modernizat flota de echipamente, prin achiziţionarea unei noi foreze de ultimă generaţie.

Anul trecut, SBR Soletanche Bachy a gestionat un total de 30 de proiecte de fundaţii speciale. În prezent, compania este implicată într-o serie de proiecte private din domeniile retail, industrial şi rezidenţial, cum ar fi: mai multe hypermarketuri din ţară, fabrica Knauf Târnăveni sau DOX Apartments (Târgu-Mureş).

30 de ani de activitate pe piaţa din România şi peste 5 milioane de ore petrecute în şantier

SBR Soletanche Bachy România este prezentă de 30 de ani pe piaţa din România, timp în care a fost implicată în peste 400 de proiecte, cumulând o valoare totală a investiţiilor de aproximativ 20 de miliarde de euro.

În 30 de ani de activitate, echipa SBR din România a forat aproximativ 3,6 milioane de metri şi a petrecut peste 5,1 milioane de ore în şantier, ajungând la afaceri totale care depăşesc pragul de 220 de milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte în care compania a fost implicată de-a lungul timpului, amintim: parcurile eoliene Mihai Viteazu - Constanţa, Gemenele - Brăila, Casimcea - Tulcea, Alizeu - Galaţi; Barajul Vârşolţ - Sălaj; Dâmboviţa Center - Casa Radio Bucureşti, The Office - Cluj-Napoca, Dacia One - Bucureşti; Fabrica Plăci de Gips şi Gips Carton Siniat - Turceni; Parcare Piaţa Universităţii - Bucureşti; Centrul comercial Park Lake Plaza - Bucureşti şi Promenada Mall - Novi Sad; Stadionul Ion Oblemenco - Craiova; Imobil Matei Millo - Bucureşti şi Maurer Panoramic - Cluj-Napoca.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro