Schimbări în conducerea Petrom

A.T.
Companii /

 Doamna Mariana Gheorghe va rămâne Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv al Petrom.

Doamna Mariana Gheorghe va rămâne Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv al Petrom.

Petrom a anunţat, ieri, schimbări în conducerea companiei, care au fost decise de către Consiliul de Supraveghere al Petrom. Ca urmare a renunţării domnului Wolfgang Ruttenstorfer la mandatul de Preşedinte al Consiliului de Supraveghere, domnul Gerhard Roiss, care va ocupa poziţia de CEO al OMV Aktiengessellschaft începând cu 1 aprilie 2011, a fost numit Preşedinte al Consiliului de Supraveghere începând cu 25 martie 2011.

Doamna Mariana Gheorghe va rămâne Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv al Petrom.

Domnul Manfred Leitner a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, începând cu data de 25 martie 2011 până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor ce urmează să aibă loc pe 26 Aprilie 2011. Începând cu data de 1 aprilie 2011, domnul Manfred Leitner va deveni membru al Directoratului OMV Aktiengessellschaft, responsabil pentru Rafinare şi Marketing inclusiv produse petrochimice, înlocuindu-l astfel pe domnul Gerhard Roiss.

Consiliul de Supraveghere a decis integrarea diviziei Servicii de Explorare şi Producţie (Servicii E&P) în cadrul diviziei de Explorare şi Producţie (E&P), după optimizarea cu succes a Servicii E&P pe parcursul ultimilor 3 ani. În urma integrării diviziei Servicii E&P în cadrul diviziei E&P, responsabilităţile aferente membrului Directoratului Petrom responsabil cu activitatea Servicii E&P sunt preluate de către membrul Directoratului responsabil cu activitatea E&P, respectiv domnul Johann Pleininger. Domnul Siegfried Gugu, care a deţinut funcţia de membru al Directoratului Petrom responsabil cu activitatea Servicii E&P va prelua noi responsabilităţi în cadrul Grupului OMV.

De asemenea, activitatea de rafinare şi cea de marketing vor fi coordonate la nivelul Directoratului de către un singur membru al Directoratului, respectiv de către domnul Neil Anthony Morgan. Decizia în acest caz a fost luată având în vedere consolidarea activităţilor de marketing ale Grupului Petrom, în cadrul OMV Petrom Marketing SRL, care a devenit efectivă la 1 octombrie 2010. Domnul Rainer Schlang va fi responsabil pentru managementul OMV Petrom Marketing SRL, acoperind România, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova şi va continua să deţină funcţiile de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Petrom LPG SA şi Petrom Aviation SA.

Ca urmare a noilor decizii, începând cu data de 17 Aprilie 2011, Directoratul Petrom va fi compus din 5 membri, numiţi pentru o perioadă de 4 ani: doamna Mariana Gheorghe - Preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv; domnul Daniel Turnheim - Membru al Directoratului şi Director Financiar; domnul Johann Pleninger - Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Explorare şi Producţie; domnul Neil Anthony Morgan - Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing; domnul Hilmar Kroat-Reder - Membru al Directoratului responsabil cu activitatea de Gaze Naturale, Energie si Produse chimice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie