Schneider Electric colaborează cu NVIDIA în proiectarea centrelor de date AI

F.D.
Companii / 20 martie

Schneider Electric colaborează cu NVIDIA în proiectarea centrelor de date AI

Schneider Electric a anunţat colaborarea cu NVIDIA pentru a optimiza infrastructura centrelor de date şi a deschide calea către progrese inovatoare în inteligenţa artificială (AI) edge şi tehnologii digital twin, conform unui comunicat de presă al companiei.

Schneider Electric îşi va valorifica expertiza în infrastructura centrelor de date, iar NVIDIA pe cea în materie de tehnologii avansate AI pentru a lansa primele scheme publice de design, de referinţă pentru centrele de date AI. Aceste design-uri vor redefini standardele pentru implementarea şi utilizarea AI în ecosistemele centrelor de date, marcând un reper semnificativ în evoluţia industriei.

Având în vedere că aplicaţiile AI câştigă popularitate în toate industriile, dar şi necesită mai multe resurse decât tehnologiile de calcul tradiţionale, nevoia de putere de procesare a crescut exponenţial. Creşterea AI a determinat transformări şi a generat complexităţi notabile în proiectarea şi operarea centrelor de date, operatorii centrelor de date făcând eforturi pentru a construi şi pune în funcţiune rapid instalaţii stabile din punct de vedere energetic, care sunt atât eficiente din punct de vedere energetic, cât şi scalabile.

"Deschidem porţile către viitorul AI organizaţiilor interesate", a declarat Pankaj Sharma, vicepreşedinte executiv, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric. "Combinând expertiza noastră în soluţiile pentru centre de date cu cea a NVIDIA, lider în tehnologiile AI, ajutăm organizaţiile să depăşească limitările impuse de infrastructura centrelor de date şi să acceseze întregul potenţial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, sustenabil şi transformator, susţinut de AI."

În prima fază a acestei colaborări, Schneider Electric va lansa proiecte de design de referinţă de ultimă oră pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate NVIDIA şi construite pentru procesarea datelor, simulări din inginerie, automatizare a designului electronic, formulare de medicamente asistată de computer şi AI generativ. O atenţie specială se va pune pe distribuţie, pe sistemele de răcire cu lichid şi pe sistemele de control concepute pentru a asigura punerea în funcţiune simplă şi operarea fiabilă pentru clustere cu densitate extremă. Prin această colaborare, Schneider Electric îşi propune să ofere deţinătorilor şi operatorilor de centre de date instrumentele şi resursele necesare pentru a integra fără probleme soluţii AI noi şi în evoluţie în infrastructura lor, sporind eficienţa implementării şi asigurând o funcţionare fiabilă pe toată durata ciclului de viaţă.

Răspunzând cerinţelor în evoluţie ale sarcinilor de lucru AI, schemele de design vor oferi un cadru complex pentru implementarea platformei de calcul accelerate NVIDIA în centrele de date, optimizând în acelaşi timp performanţa, scalabilitatea şi sustenabilitatea generală. Partenerii, inginerii şi liderii centrelor de date pot utiliza aceste modele de referinţă pentru camerele existente ale centrelor de date, care trebuie să suporte noi implementări de servere AI de înaltă densitate şi noi versiuni de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI răcit cu lichid.

"Prin colaborarea noastră cu Schneider Electric, oferim modele de design de referinţă pentru centrele de date AI folosind tehnologiile de calcul accelerate NVIDIA de ultimă generaţie", a declarat Ian Buck, Vicepreşedinte Hyperscale şi HPC la NVIDIA. "Acest lucru oferă organizaţiilor infrastructura necesară pentru a valorifica potenţialul inteligenţei artificiale, impulsionând inovarea şi transformarea digitală în toate industriile."

Pe lângă design-urile de referinţă ale centrelor de date, AVEVA, o subsidiară a Schneider Electric, îşi va conecta platforma digital twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unitar pentru simulare şi colaborare virtuală. Această integrare va permite colaborarea perfectă între designeri, ingineri şi părţile interesate, accelerând proiectarea şi implementarea sistemelor complexe, contribuind în acelaşi timp la reducerea timpului de lansare pe piaţă şi a costurilor.

"Tehnologiile NVIDIA îmbunătăţesc capacităţile AVEVA de a crea o experienţă de colaborare realistă şi captivantă, susţinută de datele şi capabilităţile tehnologiei inteligente digital twin AVEVA", a declarat Caspar Herzberg, CEO al AVEVA. "Împreună creăm o realitate virtuală industrială complet simulată, în care puteţi simula procese, modela rezultatele şi efectua schimbări în realitate. Această îmbinare a inteligenţei digitale şi a rezultatelor din lumea reală are potenţialul de a transforma modul în care industriile pot funcţiona mai sigur, mai eficient şi mai sustenabil."

În colaborare cu NVIDIA, Schneider Electric intenţionează să exploreze noi cazuri de utilizare şi aplicaţii în diverse industrii şi să-şi dezvolte viziunea de a genera schimbări pozitive şi de a modela viitorul tehnologiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb