Schneider Electric ocupă primul loc în clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile companii din lume

Companii / 26 ianuarie

Corporate Knights, o companie canadiană de media şi de cercetare care realizează clasamente ale corporaţiilor şi evaluări ale produselor financiare pe baza performanţelor în privinţa sustenabilităţii, a clasat, pentru prima data, Schneider Electric pe primul loc în indexul său anual "the Global 100 most sustainable corporations in the world", conform unui comunicat trimis redacţiei.

"Nucleul strategiei noastre este de a construi un business şi o companie durabile. Clienţii, angajaţii, partenerii şi investitorii nu au fost niciodată mai atenţi la consideraţiile ESG decât sunt acum. Schneider a îmbrăţişat mult timp aceste probleme şi continuăm să ridicăm ştacheta pentru noi şi pentru clienţii şi partenerii noştri", spune Jean-Pascal Tricoire, preşedintele şi directorul executiv al Schneider Electric. "Când am introdus primul nostru barometru de sustenabilitate în 2005, eram una dintre companiile care adoptaseră devreme problemele ESG. Dar aceste angajamente nu pot fi de scurtă durată, aşa că le-am reafirmat pe ale noastre la fiecare trei ani. Noi toţi - companii, guverne, persoane fizice - putem colabora pentru a face lumea mai ecologică şi mai incluzivă. Noile noastre angajamente defines următorii paşi ai contribuţiei noastre."

Noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) se va desfăşura în perioada 2021-2025 şi îşi propune accelerarea semnificativă a obiectivelor anterioare. Acesta se bazează pe şase angajamente pe termen lung, care urmează să îndeplinească fiecare dintre obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale Naţiunilor Unite. Aceste angajamente sunt: ​​a acţiona pentru un impact pozitiv asupra mediului; a utiliza eficient resursele; a fi la înălţimea principiilor sale de încredere; a crea şanse egale; a valorifica puterea tuturor generaţiilor; şi a încuraja comunităţile locale.

"Capacitatea şi disponibilitatea de a face lumea mai ecologică şi mai echitabilă nu este doar o responsabilitate morală - are şi un impact bun asupra companiei", a declarat Olivier Blum, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider. "Anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, un şir de dezastre climatice şi a cincea aniversare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, a consolidat nevoia unor acţiuni urgente. De asemenea, a intensificat apetitul clienţilor noştri pentru a-şi accelera propriile schimbări către o lume cu emisii reduse de carbon. Soluţiile noastre îi pot ajuta şi pe aceştia să îşi atingă obiectivele."

Unsprezece obiective concrete, realizabile până în 2025, stau la baza acestor angajamente. Şi, pentru prima dată, liderii celor peste 100 de pieţe pe care îşi desfăşoară activitatea Schneider vor stabili obiective locale pentru a răspunde nevoilor la nivel local din comunităţile lor.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

11 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9202
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0467
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5150
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7275
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.3162

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro