Şcolile din România pot accesa gratuit 55 de materii în limba engleză

R.S.
Comunicate de presă / 17 aprilie

Şcolile din România pot accesa gratuit 55 de materii în limba engleză

Spark Generation, liceu internaţional online, dezvoltat la Cluj-Napoca, invită şcolile gimnaziale şi liceele din România interesate de metode de învăţare moderne şi digitale, să se înscrie până la data de 1 iunie 2024 pe platforma sa digitală, pentru a avea acces gratuit la cursuri în limba engleză acreditate Cambridge. În prima lună de la deschiderea înscrierilor, în program s-au înrolat peste 60 de şcoli şi licee din România unde învaţă 7.000 de elevi.

Programul lansat de Spark Generation oferă acces gratuit elevilor şi profesorilor la o curriculă formată din 55 de materii acreditate Cambridge IGCSE & A Level (în limba engleză), la cursuri de Wellbeing şi Future Readiness, dar şi la diverse resurse pentru descoperirea vocaţională pentru elevi. Toate şcolile gimnaziale şi liceele din România interesate să se alăture acestei mişcări educaţionale inovatoare se pot înscrie simplu, prin completarea acestui formular online.

"Misiunea mea şi a grupului educaţional pe care îl conduc este să avem impact în educaţia copiilor noştri, să le oferim acces la un altfel de mediu de învăţare, care să le permită să obţină rezultate academice bune, dar şi echilibrul emoţional de care au atât de multă nevoie. Invitaţia adresată şcolilor din România are exact acest rol - de a lua contact direct cu un model de predare şi învăţare, cu multiple beneficii pentru elevi, profesori şi administraţia şcolii. Schimbarea adevărată nu este despre a crea un club exclusivist; este despre normalizarea sistemelor inovatoare de învăţare pentru toţi. Pentru a vedea o schimbare reală şi durabilă, noi am decis să deschidem porţile şi să oferim acces la experienţa şi know-how-ul acumulat tuturor celor interesaţi din sistemul tradiţional de învăţământ, public sau privat", explică Ruxandra Mercea, fondator şi iniţiator al proiectului Spark Generation.

Proiectul Spark Generation a fost lansat în pandemie de trei antreprenoare din Ardeal, ca soluţie pentru elevii din sistemul tradiţional de învăţământ care aveau nevoie să îşi continue studiile online, având la bază experienţa în educaţie din Transylvania College din Cluj-Napoca, una dintre cele mai cunoscute şcoli private din România. În ultimii patru ani, Spark Generation s-a transformat constant, devenind o soluţie educaţională care construieşte o nouă generaţie de adolescenţi curajoşi, rezilienţi şi pregătiţi pentru viitorul lor, de părinţi liniştiţi şi mândri, de educatori inspiraţi şi care inspiră, de lideri de şcoli care devin modele de urmat.

Platforma Spark Generation aduce beneficii pentru întregul ecosistem educaţional: şcolile oferă un curriculum extins şi modernizat, cu acces la o gamă variată de materii care nu există în mod tradiţional în şcoli, precum Media Studies, Economics, Antreprenoriat, Wellbeing şi Leading Your Life; elevii au libertatea de a alege cursurile care îi pasionează şi oportunitatea de a învăţa şi de a se dezvolta într-un mediu stimulativ, unde le sunt valorizate interesele individuale; profesorii au la dispoziţie resurse digitale inovatoare şi metodologii de predare moderne, pentru a îmbogăţi experienţa educaţională şi a reduce timpul necesar proceselor administrative; iar părinţii se asigură că adolescenţii lor au acces la o educaţie de calitate, relevantă pentru provocările viitorului.

"Cursurile de Wellbeing şi Future Readiness vin ca sprijin pentru o problemă reală cu care se confruntă profesorii, elevii şi părinţii, având deja mii de exemple în România că şcolile şi părinţii se simt deseori neputincioşi în a-i sprijini pe elevi să-şi dezvolte abilităţile necesare pentru a-şi atinge potenţialul personal şi profesional", spune Ruxandra Mercea.

Platforma digitală vine cu o serie de inovaţii pentru şcoli, oferind o gamă largă de resurse interactive şi multimedia, ceea ce face învăţarea mai captivantă şi mai eficientă pentru elevi, dar şi o serie de beneficii reale pentru profesori, precum acces la un conţinut adaptat nevoilor de învăţare ale elevilor, crearea facilă de teste şi corectare asistată de AI, acces la date personalizate pentru fiecare elev.

"Accesul la educaţie modernă este oferit gratuit pe o perioadă nelimitată şcolilor de stat, tocmai pentru că în acest mod putem crea o schimbare sistemică. Pentru şcolile private am gândit o structură de preţ care să asigure continuarea accesului la o educaţie de calitate, la standarde internaţionale recunoscute în întreaga lume, şi care să sprijine şcolile în menţinerea unui standard înalt de predare şi învăţare, facilitând educaţia personalizată în funcţie de nevoile individuale ale elevilor. Astfel, şcolile private pot folosi gratuit resursele Spark Generation până la data de 31 august 2024, iar apoi vor plăti un abonament lunar de 5 euro/elev. Pentru primul an de înrolare beneficiază însă de un discount suplimentar de 50%, astfel că abonamentul constă în doar 2,5 euro pe lună pentru fiecare elev", explică Raluca Manole, cofondator şi director de marketing al Spark Generation.

Conţinutul actual al platformei Spark Generation - cursurile Cambridge în limba engleză - susţine integrarea în programul Content and Language Integrated Learning (CLIL), oferind astfel elevilor posibilitatea de a învăţa engleza în contextul materiei studiate (de exemplu, învaţă matematică în limba engleză). "Acest model educaţional este deja implementat cu succes în multe ţări europene, precum Italia, Franţa, Spania şi Ţara Galilor, principala provocare fiind lipsa unei platforme precum Spark Generation, unde elevii să-şi găsească resursele de învăţare necesare. Principalul avantaj al acestui sistem este că elevii dobândesc competenţe lingvistice în timp ce acumulează cunoştinţe specifice disciplinei studiate, o abordare holistică şi eficientă în educaţie", adaugă Raluca Manole.

Prin colaborarea cu şcolile din toate colţurile ţării, Spark Generation îşi propune să aducă schimbări semnificative în modul în care educaţia este percepută şi livrată. "Am pornit de la marile provocări actuale ale şcolilor: nevoia de conţinut digital în predare, curricula extinsă cu materii noi, predare şi învăţare personalizată pentru fiecare elev în parte, eficientizarea timpului dedicat de către profesori pentru evaluarea elevilor, analiza decalajelor în asimilarea materiei de către elevi. Folosind Spark Generation, profesorii câştigă 50% mai mult timp pentru a se concentra pe suportul individual dedicat elevilor, odată cu o creştere de 30% a implicării şi performanţei elevilor. Posibilităţile de digitalizare şi inovare ale platformei sunt nelimitate, inclusiv ne propunem ca în viitor să le putem oferi profesorilor oportunitatea de a-şi adăuga propriile cursuri", spune Florina Popîrţac, cofondator şi CEO al Spark Generation.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb