SEBASTIAN BURDUJA, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ŞI DIGITALIZĂRII: "Poşta Română are un rol cheie pentru incluziunea financiară"

A.I.
Ziarul BURSA #Politică / 26 mai

"Poşta Română are un rol cheie pentru incluziunea financiară"

"Accesul la finanţare pentru IMM-uri înseamnă de fapt şi accesul la resurse pentru inovare"

Poşta Română are un rol cheie privind incluziunea financiară, sens în care există chiar şi o colaborare cu Banca Mondială, a spus ieri Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a afirmat: "Pentru incluziunea financiară, cel puţin în mandatul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, un rol cheie îl are Compania Naţională Poşta Română, care este probabil cea mai mare companie din Europa de Sud-Est, cel puţin ca număr de angajaţi. Există un memorandum adoptat recent de Guvern, precum şi o colaborare a Companiei Naţionale Poşta Română cu Banca Mondială, care vizează exact incluziunea financiară şi serviciile financiare pe care Posta Română le poate furniza, în principal persoanelor fizice şi, de ce nu, trebuie să ne uităm şi la zona IMM-urilor (...). Prin reţeaua pe care o are, prin expertiza pe care o poate căpăta, prin urmarea unor practici pe care alte companii poştale naţionale din Uniunea Europeană deja le-au implementat. Am încredere că atât colegii de la Poşta Română, unde este un management foarte bun, cât şi foştii mei colegi de la Banca Mondială vor face o treabă bună cu acest proiect şi vor implementa cât mai curând aceste soluţii".

Răspunzând la o întrebare, Burduja a confirmat că Poşta Română va fi transformată inclusiv pentru a accepta depozite din partea populaţiei şi a acorda microcredite, proces care totuşi va dura.

Ministrul a mai afirmat: "Dincolo de toate acestea, accesul la finanţare pentru IMM-uri înseamnă de fapt şi accesul la resurse pentru a genera inovare. Nu poţi să ai creştere economică dacă nu ai inovare proprie. Asta este baza teoriei creşterii economice. Or, din păcate, România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte start-up-urile inovative, este pe ultimul loc în foarte multe alte clasamente (...). Vedem cum alte state din regiune, au reuşit prin digitalizare să facă un salt în dezvoltare. Şi vedeţi exemplul Republicii Moldova care, cu resurse mult mai mici a reuşit să îşi digitalizeze statul, până la un punct la care noi deocamdată doar visăm. Dar şi exemplul Greciei, tot din regiune, care a trecut printr-o perioadă foarte grea, şi a apelat la digitalizare pentru modernizarea accelerată a statului".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro