Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Secretarul american al Apărării Mark Esper nu vrea să desfăşoare armata împotriva manifestanţilor

S.B.
Internaţional /

Secretarul american al Apărării Mark Esper nu vrea să desfăşoare armata împotriva manifestanţilor

Secretarul american al Apărării Mark Esper a declarat azi, în mod public, împotriva desfăşurării armatei americane pe teritorul Statelor Unite - teatrul unor manifestaţii antirasiste după uciderea lui George Floyd, un afroamerican, la la 25 mai, la Minneapolis, de către un poliţist alb, potrivit news.ro.

Şeful Pentagonului face aceste declraţii în timp ce ţara se pregăteşte de o nouă zi de contestare, după o săptămână de manifestaţii paşnice dar şi de tulburări, mai ales nocturne, în care mulţimi de oameni continuă să încalce interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Noaptea de marţi spre miercuri a fost însă mai calmă, în care s-au înregistrat jafuri, după o zi de marşuri paşnice.

Luni, când situaţia a degenerat în revolte în numeroase oraşe, preşedintele Trump a ameninţat să desfăşoare trupele "pentru a rezolva rapid problema", declaraţii denunţate imediat de opoziţie, care vede în ele o derivă autocratică.

"Eu nu sunt în favoarea decretării stării de insurecţie", care i-ar permite preşedintelui american să desfăşoare militari activi împotriva cetăţenilor americani şi nu doar a unor rezervişti din Garda Naţională, a declarat într-o conferinţă de presă Mark Esper.

La Washington, unde interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a fost prelungită miercuri seara, un important dispozitiv a fost desfăşurat miercuri dimineaţa pentru a bloca accesul la Casa Albă.

Cu o zi înainte, mii de manifestanţi au protestat paşnic faţă de moartea lui George Floyd, un american de culoare ucis de către un poliţist alb în timpul unei arestări la Minneapolis, la 25 mai, şi mai larg faţă de rasismul şi violenţele poliţiştilor din Statele Unite.

"No justice, no peace" sau "Hands up! Don't shoot!" ("Mâinile sus! Nu trage!") scandau manifestanţii, mai degrabă tineri şi de toate originile.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. prilej de manifestatii "pasnice" si solidaritate "globala" ...

  bietul om a fost omorat, deci un "bun prilej" sa dam foc la strazi, masini si magazine, ca sa ii facem "dreptate"!  

  mesajul CORECT pentru ORICE manifestant acum era , sa nu mai fie niciodata astfel de abuzuri , iar vinovatul (vinovatii) sa fie pedepsit/i. 

  dar mai bine ne aratam mania si constiinta sociala pe Facebook sau si mai bine in strada, in secolul protestului "uite asa trebuie" si ne aratam inaltul civism, luptam pentru dreptate, in Australia sau aiurea . 

  daca nu intelegi de ce atata violenta , de ce cred unii ca asa vor obtine ceva bun, atunci esti dusmanul si "rusinea" speciei umane si instantaneu crucificat ...  

  PS 

  a , da de fapt se protesteza impotriva sistemului si a "rasismului" ?!

  ma intreb oare ce spune Obama (in mintea lui, nu la CNN?)  

  1. E protest anticapitalist, mascat sub o alta motivatie ca sa nu cumva sa inteleaga lumea ca masele lupta impotriva corporatiilor, lacomiei bancilor si a coruptiei guvernelor.

   Cei care ii mana in lupta pe acesti oameni nu-si doresc decat o schimbare care sa le sustina mai bine interesele, nicidecum vreo revolutie morala.  

   Iar eu m-ă întreb, cine sunt acei manifestanți din orașele americane?! " Milionul" de manifestanți ADUȘI de PSD în Piața Victoriei pentru al 'ecrana' pe Dragnea, împotriva legilor, a cătușelor și Rahovei... se știe cine erau. Oare are și America semi-alfabetizații săi funcționali, creiere spălate manipulate din străinătatea (bifurcată? ) asiatică.?!

   esti un amarat de INDOCTRINAT, macar iei ceva pentru ce te chinui sa scrii?

   Vezi ce spune OBAMA amaratule! 

   Nu mai manca rahat cu corporatiile , bancile centrale si guvernele (ideologie comunista din 1900 toamna , vezi ca discursul asta s-a schimbat tartacuta goala ). 

   Nimeni nu vrea sa schimbe capitalismul din US pe decedatul tau comunism! 

   Oamenii vor o viata si MAI BUNA in CAPITALISM, dar fara sa fie agresati pe criterii de ten (si sa schimbe ASTA ).

   Ai inteles gagauta comunista? 

   Zi mersi ca nu a pomenit nimic despre FIARA si despre vaccinuri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie