Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

Şefa TVR a plecat în timpul audierii din Parlament

V.D.
Politică /

Doina Gradea (Sursa foto: Twitter)

Doina Gradea (Sursa foto: Twitter)

Doina Gradea, preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, care a fost audiată, miercuri, în Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, privind partizanatul politic, a refuzat să răspundă întrebărilor parlamentarilor şi a plecat în timpul şedinţei.

"Nu este prima oară când şefa SRTv are un comportament ofensator şi iresponsabil faţă de membrii comisiei de cultură sau angajaţi ai TVR, iar astăzi şi-a dat in petic din nou. Pur şi simplu, a refuzat să justifice acuzaţiile referitoare la parti-pris-urile de care a dat dovadă prin prezenţa la două emisiuni "Viaţa Satului" a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, şi să explice lipsa campaniei pentru referendumul pe Justiţie, la alegerile europarlamentare", se arată într-un comunicat de presă transmis de grupul parlamentar PNL News.ro.

"Şedinţa regulamentară a comisiei a fost boicotată de către membrii PSD din dorinţa de a nu scoate la iveală anumite lucruri care ar trebui cunoscute de către cetăţenii români. Este clar faptul că PSD şi slugile lui din fruntea instituţiilor statului nu au înţeles nimic din votul din 26 mai", potrivit textului comunicatului.

Potrivit articolului nr. 2 din Legea nr. 41/1994 din 17 iunie 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune Societatea Română de Radiodifuziune, prevede că SRTV îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului.

Prin urmare, potrivit membrilor Comisiei, Doina Gradea este obligată conform legii, de fiecare dată când este solicitată de către Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor să vină să dea explicaţii.

"Este evident că în televiziunea publică se practică de ceva timp cenzura, şi că a devenit goarna PSD-ului. Am atras atenţia de nenumărate ori despre abuzurile care se petrec în această instituţie a statului, finanţată exclusiv din banii cetăţenilor români. Să nu uităm de informaţiile apărute în presă referitoate la anumite cheltuieli făcute de conducerea Televiziunii Publice, salariul exorbitant al şefei TVR, cheltuieli cu invitaţii şi colaboratorii la anumite talk show-uri în cadrul acestei staţii publice, făcute cu Festivalul Naţional Cerbul de Aur şi Eurovision. Răspunsul doamnei Gradea a fost acela că nu ne poate aduce la cunoştinţă dacă aceste cheltuieli sunt reale sau nu, deoarece contractele făcute de TVR cu aceşti colaboratori sunt sub anumite clauze de confidenţialitate. Aşa că televiziunea este publică doar pentru faptul că este finanţată din banii cetăţenilor, dar administrarea banilor colectaţi de la populaţie se face în mod privat.

Doamna Gradea este obligată să dea explicaţii despre modalitatea cheltuirii banilor pentru că televiziunea publică este finanţată din banii cetăţenilor români", a spus Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, care i-a solicitat demisia preşedintei TVR.

"Cu Dragnea la închisoare şi fără garda pretoriană, Doina Gradea nu răspunde la întrebări în Parlament. N-avea cine s-o protejeze de propriile minciuni şi eschivări. Iar fără PSD care s-o apere, ea singură cu opoziţia nu vorbeşte", a scris Iulian Bulai, deputat USR, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Are comportament de femela a porcului !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS