Şefii USR PLUS Iaşi îl acuză pe edilul Mihai Chirica de "grav derapaj democratic"

S.B.
Politică / 23 aprilie 2021

Şefii USR PLUS Iaşi îl acuză pe edilul Mihai Chirica de "grav derapaj democratic"

Liderii ieşeni ai USR PLUS susţin, referindu-se la intenţia edilului Mihai Chirica de a intra de luni în grevă japoneză, că primarul Iaşiului se află în grevă generală din prima zi a mandatului său, ei precizând că respingerea bugetului local nu înseamnă blocarea activităţii Primăriei, informează news.ro.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a precizat, într-un comunicat de presă că o simplă "demisie de ruşine" a edilului Mihai Chirica ar fi suficientă în faţa ieşenilor, după ce primarul anunţase că de luni va intra în grevă japoneză împotriva USR PLUS, în urma respingerii proiectului de buget local.

"Mihai Chirica ne-a spus că intră în grevă japoneză, cu banderolă albă la mână, şi că de luni se alătură sindicatelor în marşuri de protest. Pe baza rezultatelor inexistente ale administraţiei sale, Chirica se află în grevă generală, nu japoneză, din prima zi de mandat. Există înregistrarea vorbelor sale, oricât de halucinante ar părea declaraţiile. Motivul pentru care vrea să abdice din funcţie, în loc să demisioneze: îi lipseşte majoritatea în Consiliul Local. Obişnuit să fie un despot întunecat în anii cât a stăpânit Iaşiul alături de PSD şi de mafia imobiliară, astăzi a intrat într-o fază de delir care ar necesita urgent un consult de specialitate", a declarat senatorul USR PLUS, Marius Bodea.

El consideră că ameninţările primarului la adresa consilierilor locali ai USR PLUS denotă "un grav derapaj democratic".

La rândul său, copreşedintele USR PLUS, deputatul Monica Berescu, a precizat, tot într-un comunicat de presă, că "este absurd ca primarul să solicite votul pe buget în ultima zi a termenului legal, fără să prezinte execuţia bugetară pe anul anterior".

"Respingerea bugetului în Consiliul Local nu pune în pericol în niciun fel salariile şi celelalte venituri ale angajaţilor primăriilor şi a regiilor din subordine, ci sistează investiţiile până ce bugetul va fi adoptat. În caz contrar, Primăria va funcţiona pe baza bugetului din 2020. Incapacitatea primarului Mihai Chirica de a propune un buget coerent, transparent şi în interesul tuturor ieşenilor reprezentaţi în Consiliul Local este mascată prin declaraţii politice belicoase şi prin inventarea unor tragedii şi drame locale", a precizat deputatul Monica Berescu.

Totodată, liderul USR PLUS Iaşi afirmă că potrivit legii, bugetul local se poate aproba şi după cele 45 de zile de la aprobarea legii bugetului de stat. "Atacurile personale, denigrarea publică şi ameninţările domnului Mihai Chirica exprimate pe pagina de Facebook personală, a partidului său şi cel mai grav, pe pagina unei instituţii publice nu fac altceva decât să arate ipocrizia, agresivitatea şi mentalitatea feudală a primarului, care se crede stăpânul tuturor. În orice democraţie, aleşii locali au dreptul să aibă o viziune diferită şi trebuie să se asigure că există echilibru şi cumpătare în cheltuirea banilor publici. Primarul cercetat penal şi urmaşul condamnatului Gheorghe Nichita ar trebui să fie ultima persoană din primărie care ţine lecţii de moralitate, responsabilitate şi profesionalism", adaugă liderul USR PLUS Iaşi, deputatul Monica Berescu.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat că de luni intră în grevă japoneză, după respingerea bugetului local de către consilieri, el avertizând totodată că şi sindicatele din instituţiile subordonate primăriei ar putea declanşa proteste.

Mihai Chirica a spus vineri într-o conferinţă de presă că pentru prima dată în ultimii 30 de ani bugetul Iaşiului este respins în plenul Consiliului Local, el acuzând USR PLUS că a dovedit "cinism şi răutate".

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat în favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL şi doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în momentul votului, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abţinut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Scarbele usr nu se dezmint.

    limba de lemn , daca-i derapaj , puteau sa spuna direct , sa-si puna cauciucuri de iarna !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb