Şeful Fed solicită măsuri împotriva datoriilor şi deficitului

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Şeful Fed solicită măsuri împotriva datoriilor şi deficitului

Jerome Powell, şeful Federale Reserve, a cerut recent Congresului să ia măsuri privind expansiunea datoriei şi deficitului pentru a asigura creşterea continuă a economiei americane, potrivit AFP.

Chemat în faţa Comitetului Economic pentru a discuta perspectivele economice, şeful băncii centrale a subliniat că nu este rolul său să ofere sfaturi de politică.

"Datoria creşte mai repede decât economia. Este atât de simplu", a spus Powell, adăugând: "Nu avem de gând să vă sfătuim când sau cum să o facem, dar este inevitabil că, în timp, trebuie să o facem sau dolarii fiscali ai generaţiilor viitoare vor fi folosiţi pentru a plăti dobândă, mai degrabă decât pentru educaţie, securitate sau sănătate".

Deficitul bugetar al SUA - pe care Powell l-a numit "nesustenabil" - a crescut până la puţin sub 1 trilion de dolari în anul fiscal 2019, în ciuda unei economii în creştere şi a ratelor dobânzilor scăzute.

Între timp, împrumuturile guvernamentale sunt de peste 23 de miliarde de dolari şi în creştere, iar plăţile de dobândă s-au mărit cu 10% la 572,8 miliarde de dolari în anul încheiat la 30 septembrie.

Dincolo de sănătatea pe termen lung a economiei americane, bancherul central a avertizat că datoria şi deficitul ar putea limita disponibilitatea parlamentarilor de a acţiona în cazul în care Statele Unite vor face faţă unei alte crize.

De asemenea, Jerome Powell a avertizat că instrumentele Fed care răspund la următoarea recesiune sunt limitate: în recesiunile trecute, Fed a redus rata medie de creditare cu 5% - dar acest lucru nu mai este posibil, deoarece rata a fost deja diminuată la un interval de 1,5 până la 1,75%.

Politica fiscală este "o parte cheie a reacţiei contra-ciclice" atunci când economia are probleme, a spus el. Dar creşterea datoriei şi a deficitului "ar putea să restricţioneze disponibilitatea sau capacitatea factorilor de politici fiscale de a sprijini activitatea economică în timpul unei crize.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. FED e format din banci private ce primesc 15% din taxele platite de catatenii americani.Daca s-ar cunoaste adevarul....!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS