Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Şeful Fed solicită măsuri împotriva datoriilor şi deficitului

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

Şeful Fed solicită măsuri împotriva datoriilor şi deficitului

Jerome Powell, şeful Federale Reserve, a cerut recent Congresului să ia măsuri privind expansiunea datoriei şi deficitului pentru a asigura creşterea continuă a economiei americane, potrivit AFP.

Chemat în faţa Comitetului Economic pentru a discuta perspectivele economice, şeful băncii centrale a subliniat că nu este rolul său să ofere sfaturi de politică.

"Datoria creşte mai repede decât economia. Este atât de simplu", a spus Powell, adăugând: "Nu avem de gând să vă sfătuim când sau cum să o facem, dar este inevitabil că, în timp, trebuie să o facem sau dolarii fiscali ai generaţiilor viitoare vor fi folosiţi pentru a plăti dobândă, mai degrabă decât pentru educaţie, securitate sau sănătate".

Deficitul bugetar al SUA - pe care Powell l-a numit "nesustenabil" - a crescut până la puţin sub 1 trilion de dolari în anul fiscal 2019, în ciuda unei economii în creştere şi a ratelor dobânzilor scăzute.

Între timp, împrumuturile guvernamentale sunt de peste 23 de miliarde de dolari şi în creştere, iar plăţile de dobândă s-au mărit cu 10% la 572,8 miliarde de dolari în anul încheiat la 30 septembrie.

Dincolo de sănătatea pe termen lung a economiei americane, bancherul central a avertizat că datoria şi deficitul ar putea limita disponibilitatea parlamentarilor de a acţiona în cazul în care Statele Unite vor face faţă unei alte crize.

De asemenea, Jerome Powell a avertizat că instrumentele Fed care răspund la următoarea recesiune sunt limitate: în recesiunile trecute, Fed a redus rata medie de creditare cu 5% - dar acest lucru nu mai este posibil, deoarece rata a fost deja diminuată la un interval de 1,5 până la 1,75%.

Politica fiscală este "o parte cheie a reacţiei contra-ciclice" atunci când economia are probleme, a spus el. Dar creşterea datoriei şi a deficitului "ar putea să restricţioneze disponibilitatea sau capacitatea factorilor de politici fiscale de a sprijini activitatea economică în timpul unei crize.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. FED e format din banci private ce primesc 15% din taxele platite de catatenii americani.Daca s-ar cunoaste adevarul....!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Companii

Citeşte toate articolele din Companii

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS